Site icon Erasmusgram

Macaristan , Budapeşte 2 Haftalık Erasmus+ Projesi

AKTİVİTE AÇIKLAMASI

Egyesek Gençlik Derneği bu yaz kampını Terre des hommes (Tdh) ile birlikte düzenliyor. Nisan 2022’den bu yana, Tdh, BMSZKI ile işbirliği içinde, Ukraynalı mültecilere belediyenin konaklama yerlerinde yardım ediyor.

Çocuk dostu köşeler kurarlar ve ailelere günlük destek sağlarlar, okula gitme, doğru evrakları alma, çocuk yetiştirme danışmanlığı ve psiko-sosyal destek sağlarlar.

Gönüllülüğün amacı, barınaklarda yaşayan çocuklar için “gül, koş, hareket et” anlamlı yaz programları oluşturmak ve yürütmektir. Gönüllüler, çocuklara yönelik neşe, şefkat, güven, empati, saygı, temas gibi çok çeşitli psikososyal ihtiyaç ve becerilere hizmet edecek oyunlar ve spor etkinlikleri düzenleyecek ve canlandıracaklar.

 

Gönüllüler, ortak oyun deneyimini getirmek veya çocuklar ve aileleri için İngilizce öğretmek için ebeveynlerle birlikte oturumlar düzenleyebilir. Aktiviteler sabah 9’dan akşam 17:30’a kadar veya öğleden sonra vardiyası velilerle olacaktır.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Tüm gönüllüler Budapeşte’de bir hostelde kalacak ve 2 haftalık toplu taşıma bileti sağlayacağız. Öğle yemeği barınaklarda verilecek, kahvaltı ve akşam yemeği kendi kendine organize edilecek, ancak proje maliyeti tarafından karşılanacak. Akşamları ve ikinci hafta sonu Budapeşte şehir merkezini keşfetmek için ücretsiz olacak.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Varıştan önce katılımcılardan bir kendi kendine çalışma kursunu (çocuk koruma) tamamlamalarını isteyeceğiz. İlk Pazar günü deneyimli bir Egyesek personeli tarafından bir günlük oryantasyon eğitimi (hareket, spor ve oyun ve kolaylaştırma becerileri) verilecektir.

Bunu, öğrenmenizi ve mesleki gelişiminizi desteklemek için mentorluk oturumları izleyecektir. Sığınma evlerinde Tdh personeli (sosyal hizmet uzmanları ve psikolog) gerekirse daha fazla destek sağlayacaktır.

KATILIMCI PROFİLİ

 

Empati duygusu olan, sabırlı, motive gönüllüler arıyoruz. (Sözsüz) iletişimde iyi olan ve sığınaklardaki koşullardan korkmayanlar.

Bu çalışma kampı, özellikle deneyimi olan veya çocuklar ve mültecilerle çalışmak isteyen gönüllüler için uygundur. Başvurmak için lütfen bu başvuru formunu doldurun:

 

Başvuru formuna erişmek için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

 

Exit mobile version