Site icon Erasmusgram

Lüksemburg Mart ayında 5 Günlük Erasmus+ Eğitim Kursu

Gençlik çalışması, aktif yurttaşlığı ve gençlerin katılımını nasıl destekleyebilir?

2024 AB seçimleri öncesinde, gençlerin Avrupa projesinde rollerini oynamalarını destekleyecek etkinlikleri ve araçları keşfetmek istiyor.

Bu eğitim kursu, gençlik çalışanlarının birlikte çalıştıkları gençlerin demokrasi becerilerini geliştirmeye yardımcı olmak için kullanabilecekleri araçları öğrenirken, gelecekteki demokrasi üzerine düşünmelerini ve en iyi uygulamaları paylaşmalarını sağlayacaktır.

Yerel bir inisiyatif veya kuruma ziyaret yapılacaktır. Katılımcılardan, eğitim sırasında belirli görevler veya projeler üzerinde çalışmaları için proje ekiplerine katılmaları istenecektir. Bu şekilde, eğitimin her unsuru somut projelerin uygulanmasına anında uygulanabilir.

Hedefler

Çeşitli demokrasi becerilerini geliştirmeye yönelik araçları keşfetme
AB kurumlarının ve karar alma süreçlerinin anlaşılmasını artırmak
2024 AB seçimlerine hazırlamak

Somut zorluklar temelinde aktif vatandaşlık için uğraşmak
Gelecekte yaşayan demokrasinin olanaklarını keşfetmek
Gelecekte bu hedefleri sürdürmek için yeni ortaklıklar kurmak

 

Hedef guruplar

Gençlik çalışmalarında çarpanlarla çalışmak isteniliyor. Bunlar, gençlik çalışanları veya çeşitli eğitim alanlarında (çeşitlilik, vatandaşlık, katılım, kişisel gelişim, sosyal içerme, kültürlerarası iletişim vb.) gençlerle çalışan kişiler olabilir.

Katılımcıları, semineri takip eden aylarda üzerinde çalışmak (veya çalışmaya devam etmek) istedikleri, Avrupa ile ilişkilerinde gençlerin desteklenmesi ve demokrasiye olan güvenin geliştirilmesi ile ilgili bir proje fikri veya somut bir zorluk ortaya koymalarını teşvik ediyor.

Hazırlık & Takip

Eğitimden önce, katılımcılardan üzerinde çalışmak istedikleri zorluklar, konular veya proje fikirleri hakkında bir anket doldurmaları istenecektir.

Arka plan ve öğrenme ilgi alanları (becerileri) hakkındaki bilgiler, kolaylaştırıcıların ihtiyaçlarını dikkate almalarına yardımcı olacaktır.

Basecamp’ta seminer öncesinde, sırasında ve sonrasında materyallerin paylaşılabileceği bir çevrimiçi alan kurulacaktır.

 

Pratiklikler

Katılımcılar tek kişilik odalarda konaklayacaktır.

Lüksemburg’da şu anda herhangi bir COVID-19 kısıtlaması yoktur, katılımcılar eğitimden önce herhangi bir yeni kural hakkında bilgilendirilecektir.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version