Site icon Erasmusgram

Lüksemburg 7 Günlük Erasmus+ Gençlik Değişimi

📍21-29 Kasım 2022 tarihlerinde Weicherdange, Lüksemburg’da düzenlenecek “Youth Engagement Lab” isimli Erasmus+ Gençlik Değişimi Projesine 5 katılımcı aranıyor!

TEMEL BİLGİLER

Yeni medya en çok tercih edilen kanallardan biri haline geldi.

 

– Zorbalık, ihlaller ve dezenformasyon. Medya okuryazarlığı ve dijital beceriler, gençlerin sivil katılımını sağlamak ve seslerini yerel topluluk, ulusal devlet ve Avrupa toplumu tarafından duyurmak için AB’nin en önemli öncelikleri arasındadır.

 

Gençler, ellerinde bu teknolojilerle doğdukları için “dijital yerliler” olarak nitelendirilebilecek yeni medya kullanıcılarıdır.

Çoğunlukla kendilerini dijital ortamda ifade ederler, fikir alışverişinde bulunurlar, bilgi alışverişinde bulunurlar ve farklı sebep ve girişimlere katılırlar.

Yeni medya gençlik grupları arasında popülerlik kazanıyor, ancak aynı zamanda küresel iletişim ve bilgi alışverişi için yeni bir ortam haline geldi. Medyadaki dijitalleşme, bilginin daha geniş kitleler ve ağlar arasında transferine izin verdi.

Web siteleri, bloglar, podcast’ler, sosyal medya ağları, platformlar ve akıllı telefon uygulamaları, dijital bilgi ve iletişim akışını teşvik etti.

Bununla birlikte, çeşitli kanallara ilişkin bu kadar büyük bir bilgi akışı tam olarak izlenemez ve değerlendirilemez ve bu, bir akışa neden olabilir.

Kontrolsüz ve yanıltıcı bilgi. Bu nedenle, önemli medya okuryazarlığı ve (halk) ile ilgili beceri ve yeterlilikleri artırmak

 

Ortak AB değerlerini ve yenilikçi araçları teşvik etmek için gazetecilik ve yeni medya teknolojileri aracılığıyla gençlerin topluluk katılımını teşvik eden uygulamalar.

Vatandaş gazeteciliği kavramı, toplumun demokratik süreçlere katılımı ve haberlerin raporlanması, analiz edilmesi ve yayılması ile ilgilidir.

 

Projenin Amaçları

Bu nedenle, “Youth Engagement Lab” projesinin genel amacı, yeni medya teknolojileri aracılığıyla gençlerin topluluk katılımını teşvik etmektir.

 

Bu, aşağıdaki “evrenler” aracılığıyla gerçekleştirilecektir:

1. Siyasi katılım ve karar alıcılarla diyalog – dijital medya içeriğinin sorumlu yaratıcıları olarak gençlerin yeni medya alanlarına aktif katılımı yoluyla

2. Demokrasi, hukukun üstünlüğü ve değerler, yetkilendirme ve dijital beceriler – demokratik süreçlere toplum katılımını ve vatandaşların katılımını teşvik ederek

 

3. Yeni medya ve gazetecilik – eleştirel düşünmeyi teşvik ederek ve çevrimiçi paylaşılan bilgileri okuma becerisini geliştirerek.

 

Eğer aklınıza takılan başka bir konu varsa sorularınızı info@ankayouthngo.org adresine “Youth Engagement Lab Project” konusu ile mail atarak iletebilirsiniz.

 

 

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version