Site icon Erasmusgram

Lübnan’da Temmuz ayında 7 Günlük Erasmus+ Projesi

Programa toplam 23 kişi katılacaktır. Seyahat masrafları, konaklama, yemek masrafları proje tarafından karşılanacaktır.

Türkiye’den başvurular kabul ediliyor.

COUNT ME IN eğitimi, Akdeniz’in her iki yakasından daha fazla genci bir araya getirmek ve fikir alışverişinde bulunmak için spora dahil olmaya başlamak için kapsayıcılık ve toplumsal cinsiyet anaakımlaştırma konularında katılımcıların yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Lübnan’da “Count Me In” eğitimine katılım çağrısı, daha önce korona pandemisi nedeniyle eğitimin uygulanması mümkün olmadığı için ikinci kez başlatıldı.

COUNT ME IN Lübnan’da konut eğitimi, uzun vadeli bir eğitim kursu olan COUNT ME IN projesinin bir parçasıdır.

Proje, çevrimiçi bir eğitimle başladı ve şimdi 10-18 Temmuz 2022 tarihleri ​​arasında Lübnan’da gerçekleştirilecek olan eğitime katılım için çağrı açık.

Projeler, gençlik çalışanlarının/koçların kapsayıcılık konusundaki yetkinliklerini artırmayı amaçlıyor. toplumsal cinsiyetin ana akımlaştırılması ve Erasmus+ Gençlik Programı’nda aktif olmalarını ve birbirleriyle kaynaştırma amaçlı spor projelerine başlamalarını teşvik etmek, böylece Akdeniz’in her iki yakasından daha fazla genci bir araya getirecek ve exchange yapacak işbirliklerini geliştirmek.

Projenin konsorsiyumu, gençlerle spor, gelişim için spor veya gençlik çalışmaları konularında çalışan deneyimlere sahip eğitim, gençlik ve spor kurumlarını içermektedir.

Gençlerle çalışırken karşılaştıkları temel zorluklardan biri, özellikle genç kızlar ve göçmen ve ev sahibi topluluklardan kadınlar olmak üzere, ayrıcalıklı olmayan grupların katılımını ve dahil edilmesini sağlamaktır.

Toplumsal cinsiyetin ana akımlaştırılması, kuruluşların ve gençlik çalışanlarının projelerini toplumsal cinsiyet merceğinden değerlendirmelerine ve özellikle genç kız ve kadınlar başta olmak üzere marjinal grupların spor proje ve programlarına dahil edilmesini sağlamalarına yardımcı olan önemli bir yaklaşımdır.

Hedefler

Kapsayıcılık ve toplumsal cinsiyete odaklanarak, uluslararası gençlik yaygın eğitim projelerinde kolaylaştırma becerileri ve tekniklerine değinmek;

Katılımcılara, kapsayıcılığı ve toplumsal cinsiyetin ana akımlaştırılmasını sağlamak amacıyla, kalkınma amaçlı spor projelerinde kullanılacak araçlar ve yöntemler geliştirmeleri için bir alan sağlayın;

Euromed bağlamında kalkınma projeleri için kapsayıcı ve cinsiyete duyarlı sporlar konusunda katılımcılar arasındaki ağları güçlendirin ve gelecekteki ortaklıkları destekleyin.

Eğitim, gelişim için sporda bir gençlik çalışanı/antrenörü olmanın teknik yönlerini içerecek, içerme ve cinsiyet kavramları hakkında oturumlar sunacak, Avrupa-Akdeniz projelerinde bahsi geçen konular üzerinde çalışma yetkinliklerini yükseltecek ve için kullanılabilecek yöntem ve araçların geliştirilmesine katılan yerel ve uluslararası düzeyde projelere dahil edilmesini ve toplumsal cinsiyetin ana akımlaştırılmasını sağlamak.

Katılımcılar ayrıca kapsayıcı ve toplumsal cinsiyet konularında ortaklıklar geliştirmekle meşgul olacaklar.

Katılımcılara benzersiz bir paylaşım, keşif ve tartışmalar yoluyla kültürlerarası ve uluslararası gruplarda kişisel ve profesyonel olarak gelişme fırsatı.

Öğrenme çıktıları olarak şunları bekliyoruz:

Gençlik çalışmalarında etkinlik tasarımı ve değerleri hakkında bilgi

Gençlik alanında (EuroMed işbirliğinde) toplumsal cinsiyete duyarlı faaliyetlerin yaygın e-öğrenme değer ve ilkelerine ve sporun kapsayıcı bir araç olarak kullanılmasına dayalı olarak tasarlanması

Belirlenen hedeflerde tanımlandığı gibi öğrencilerin, toplumların ve destekçilerin karşılıklı ihtiyaçlarına dayalı kanıta dayalı bir bilgi eğitimi belirleyin.

Beklenmedik sonuçlara açık olan gençlerin ihtiyaçlarına, yetkinliklerine ve bireyselliklerine cevap verebilmek

EuroMed işbirliğinin katma değeri hakkında farkındalık ve gençlik grubuna aktarabilme

Gençlik çalışması faaliyetlerinde kapsayıcı bir araç olarak sporun değerini anlayabilmek ve hem erkek hem de kızları dahil edebilecek faaliyetler yürütebilmek.

EuroMed alanının zorluklarını belirleyebilme ve üstesinden gelebilme – bir gençlik çalışanı olarak yeterlilikler ve beceriler hakkında daha güçlü öz yansıma ve devam eden bir öğrenme yolunda bunları yükseltmeye istekli olma

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version