Site icon Erasmusgram

Litvanya , Vilnius Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

FAALİYET AÇIKLAMASI

2007 yılında, sahipsiz hayvanları evlerinde barındırmaya ve sahiplendirmek için reklam vermeye başlayan gönüllü hayvanseverler tarafından kurulan organizasyon, 2007 yılında kuruldu. 2008 yılında “Lesė” uygun bir hayvan barınağı açtı ve o zamandan beri 6.500’den fazla hayvanı sahiplendi.

 

Kuruluşun hedefleri şunlardır:

 

• İstenmeyen evcil hayvanların sayısını insancıl bir şekilde azaltmak;

• Evsiz hayvanlar için yeni yuvalar bulmak;

• Toplumu bilinçlendirmek ve hayvanlara yönelik zulmü durdurmak;

 

• AB standartlarında bir hayvan barınağı kurmak ve etkin bir hayvan kurtarma sistemi oluşturmak.

Organizasyondaki ana görevler şunlardır:

1. Barınaktaki faaliyetler (hayvanların bakımı, temizlik ve diğer bakım işleri)

2. Ayrıca, gönüllüleri girişimleriyle (yayma, fon arama, hayvan haklarını geliştirme vb.) Destekliyoruz Vakıf Organizasyonumuzun önemli bir kısmı, zamanlarını, fikirlerini, çabalarını ve kaynaklarını Lesė’ye aktarmaya devam eden gönüllülerimizdir.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Gönüllü, Vilnius’taki diğer gönüllülerle birlikte bir dairede veya özel bir dairede ağırlanacaktır. Her gönüllünün kendi odası olacak. Aylık otobüs kartı verilecektir.

Gönüllülere her ay yiyecek ve harçlık verilecek. Yine de gönüllünün, gönüllülük projesi sırasında onlarla ilgilenecek kişileri olacaktır: eğitmen (hayvan barınağından), akıl hocası (kişisel destek) ve projenin koordinatörü.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllü, koordinatör kuruluş tarafından organize edilen bir entegrasyon haftasına sahip olacaktır. Gönüllülük hizmeti süresince, gönüllüler ayrıca Ulusal Ajans tarafından düzenlenen Varışta ve Ara Dönem eğitimlerine de sahip olacaklardır. Gönüllü kuruluşa destek vererek, ayrıca ayrılma öncesi ve son değerlendirme oturumları yapacaktır.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

Gereksinimler: – Yüksek düzeyde motive olmuş; – Hayvan hakları konusuna ilgi; – Sabırlı ve yardım etmeye istekli; – Girişim (yeni fikirlerin ortaya çıkarılması) – İşe karşı olumlu tutum

– Kokulara karşı dayanıklılık Gönüllünün köpeklerden veya kedilerden korkmaması ve alerjisi olup olmadığını bilmesi gerektiğini belirtmek önemlidir.

 

Motivasyon mektubunuzda lütfen bu fırsat için neden SİZİN seçilmesi gerektiğini belirtin. Lütfen, bu gönüllülük deneyiminin kişisel olarak size ve barınağa nasıl fayda sağlayacağını mümkün olduğunca açık bir şekilde tanımlayın. Onsuz, aday olarak kabul edilmezsiniz.

 

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version