Site icon Erasmusgram

Litvanya, Druskininkai Kasım’da 7 Gün Gençlik Değişimi

Proje Hakkında

Son 100 yılda bilim, özgürlük, güvenlik, mutluluk, insanın uzun ömürlülüğü alanlarında büyük ilerlemeler kaydedildi; ancak bu ilerleme, küresel ısınma ve biyolojik çeşitlilik kaybı açısından dünya sistemleri üzerinde zaten büyük bir etki yarattı.

 

Dünya sistemleri üzerinde oluşan olumsuz etkilerin etkili bir şekilde nasıl azaltılacağına dair bir plan yapabilmek için, toplumların, hükümetlerin ve tüketicilerin karar alma ve daha sürdürülebilir bir geleceği hedefleyen politikaları etkileme konusundaki rolünün farkına varılması önemlidir.

 

 

Bu nedenle, bu proje ile gıda tüketimi ve gıda tüketimine bağlı atık kalıplarının bertaraf edilmesiyle ilgili sorunları ele almak ve bu şekilde gençler arasında yeşil becerilerin gelişimini teşvik etmek istiyoruz.

 

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Avrupa Birliği’nin daha sürdürülebilir bir geleceğe yönelik taahhüdü doğrultusunda bu proje, daha sürdürülebilir gıda seçimleri konusunda farkındalık yaratmayı, atıkların ve karbon ayak izinin azaltılmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

 

Spesifik hedefleri arasında şunlar yer almaktadır:

 

 

Gençleri çevresel konularda tartışmaya ve bilgilerini derinleştirmeye teşvik etmek; farkındalığı artırmak ve bireysel tüketim ve atık imha alışkanlıklarını değiştirmek için gereken bilgi, araç ve becerileri sağlamak; gençler arasında yeşil becerilerin gelişimini teşvik etmek.

 

Altı farklı ülkeden 36 katılımcıyla bir hafta geçirmek ve Avrupa Birliği’nin bizim için ne anlama geldiğini keşfetmek üzere Litvanya’daki bu değişim için projeye başvurun.

Sürdürülebilir gıda sistemlerini keşfedin ve yalnızca kişisel yaşamlarımızı değil aynı zamanda gezegenimizin geleceğini de nasıl iyileştirebileceğimiz hakkında daha fazla bilgi edinin!

 

📆 Tarih: 04-12 Kasım 2023

🏩 Yer: Druskininkai, Litvanya

📌 Ülkeler: Türkiye, Litvanya, Yunanistan, Estonya, Romanya, Portekiz,

👤Katılımcı sayısı: 6

🔊 Dil: İngilizce

🎂 Yaş: 18 – 30

✅ Son Başvuru Tarihi : 01.10.2023 – 13:00

✅ Konaklama, 3 öğün yemek ve projeyle ilgili diğer harcamaların %100’ü Avrupa Komisyonu tarafından karşılanmaktadır

✈️ Seyahat bütçesi 360€’ya kadardır.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version