Site icon Erasmusgram

Litvanya 8 Günlük Erasmus+ Eğitim Kursu

Türkiye’den başvurular kabul ediliyor.

7-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Litvanya, Hollanda, Polonya, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Romanya, Slovenya, İspanya, Türkiye’den toplam 24 katılımcı yer alacaktır.

 

D.I.G DEEP, özellikle marjinalleştirilmiş ve ayrımcılığa maruz kalmış gençlik gruplarıyla çalışan gençlik çalışanlarını, gençlerin duygusal ihtiyaçlarını, esnekliğini, öz değerini ve zihinsel sağlığını güçlendirme, teşvik etme ve destekleme yetkileriyle donatmayı amaçlar.

Proje hakkında:

Avrupa’da, özellikle mülteciler, göçmenler, Romanlar, engelliler ve LGBTQI olarak tanımlanan kişiler (birkaç isim) gibi marjinalleştirilmiş gruplara karşı önyargı, klişeler, yabancı düşmanı bakış açıları ve ayrımcılığın yaygın olduğu bir zamanda yaşıyor.

Bu ayrımcı uygulamalarla mücadele etmek için, gençlerin kültürel çeşitlilik konusundaki farkındalığını artıran ve onları kültürel ve dini çeşitliliği anlamak ve saygı duymak için gereken kültürler arası ve eleştirel düşünme yetkinlikleri ile donatan birçok proje görüldü.

Toplumları daha kapsayıcı olmaları için güçlendirmeye devam etme ihtiyacının farkında, ancak aynı zamanda ayrımcılığa maruz kalmış veya halen yaşamakta olan ve bunun onların benlik algılarını ve gelecekteki potansiyellerini etkilediğine inananlar için duygusal ve zihinsel sağlık araçları sağlamak gerekiyor.

Gençlik çalışanlarını, potansiyel geleceklerini ilerletmek için bu ayrımcılığa maruz kalmış gençlerin duygusal ihtiyaçlarını, esnekliğini, öz değerlerini ve zihinsel sağlıklarını güçlendirmek, teşvik etmek ve desteklemek için yetkinlikleri geliştirmek için destekleyen çok daha az proje var.

 

Toplumdan gelen ayrımcılık karşısında gençlerin direncini ve öz-değerini geliştirmeye yönelik girişimlerin daha fazlasını görmek istediğimiz şey tam olarak budur.

Bu projenin amacı, marjinalleştirilmiş gençlik gruplarıyla çalışan gençlik çalışanlarını, ayrımcılığa uğrayan gençlerin duygusal ihtiyaçlarını, esnekliğini, öz değerini ve zihinsel sağlığını güçlendirme, teşvik etme ve destekleme yeterlilikleriyle donatmaktır.

 

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version