Site icon Erasmusgram

Limak Vakfı Bursu

Başvuru Şartları:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

 

Maddi imkânsızlık içinde bulunmak

 

Başka bir kaynaktan burs almıyor olmak (Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan alınan burs ve krediler hariç)

Ara sınıflar için, genel başarı ortalamasının 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 70) olması ve bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak (Not ortalaması uygun olduğu halde 3’ten fazla başarısız dersi olanlar burs başvurusu yapamaz.)

 

Toplumsal değerlere uygun davranış sergilemek

Vakıf üniversitelerinde okuyanlar, uzaktan öğretim, ikinci öğretim, ücretli, değişim programlı bölümlerde öğrenim görenler ve 23 yaşından büyük olanlar burs programından yararlanamazlar.

 

Devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinin (%100 burslu) mühendislik fakültelerinde bilgisayar mühendisliği, çevre mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, inşaat mühendisliği, kimya mühendisliği ve makine mühendisliği bölümlerinin 1’inci, 2’inci ve 3’üncü sınıflarında lisans eğitimi alan kız öğrenci olmak

 

Burs Miktarı: 10 ay boyunca 1.900 TL

 

Başvuru Yapamayacaklar:

Üniversitelerin uzaktan öğretim, ikinci öğretim, ücretli, değişim programlı bölümlerinde öğrenim görenler ve 23 yaşından büyük olanlar burs programından yararlanamazlar.

Başvuru koşullarını yerine getiremeyen öğrenciler başvuru yapamazlar. Başvuru yapmış olsalar dahi başvuruları kabul  edilmeyecektir.

 

Limak Vakfı, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında “Türkiye’nin Mühendis Kızları Programı” adı altında, üniversitelerin mühendislik fakültelerinde öğrenim gören, başarılı ve maddi destek ihtiyacı olan genç kızlara karşılıksız burs sağlamaktadır.

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version