Site icon Erasmusgram

Liechtenstein , Vaduz Kısa Dönem Gönüllülük Projesi

Proje Hakkında

OJA (Offene Jugendarbeit Liechtenstein – Open Youth Work Liechtenstein) içinde farklı organizasyonların bulunduğu bir vakıftır.

OJA, Lihtenştayn Prensliği’nin on topluluğu tarafından kurulmuştur. Sekiz yerel gençlik çalışması örgütü on bir gençlik merkezinde faaliyet göstermektedir.

Gençlik merkezlerinin temel amacı, gençlerin buluşabileceği bir alan oluşturmaktır. Gençlik merkezlerinde farklı şeyler mevcuttur:

 

Oyunlar, müzik, atıştırmalıklar, gençler için farklı etkinlikler ve gençlik çalışanlarından tavsiye veya yardım almak.

Farklı gençlik merkezleri ayrıca projeler, gençlik değişimleri düzenler veya sokak çalışmaları yapar.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler, diğer Avrupalı ​​gönüllülerle birlikte tamamen mobilyalı bir dairede konaklıyor. Her gönüllünün kendi odası vardır ve ortak yaşam alanlarını (mutfak, banyo ve oturma odası) kullanabilir.

 

Bodrum katında çamaşır makinesi ve kurutma makinesi bulunmaktadır. Dairenin konumu çok merkezi olup evin hemen önünde otobüs durağı ve alışveriş imkanları bulunmaktadır.

Gönüllüler aylık yemek yardımı alırlar ve kendi yemeklerini sağlayabilirler. Alışveriş tesisleri Lihtenştayn’daki her belediyede bulunur ve toplu taşıma ile kolayca erişilebilir.

 

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Gönderen ülkede bir hazırlık eğitimi (PDT), ev sahibi ülkeye vardıklarında yeni gönüllülerin eğitimi (OAT) ve gönüllülük yılının ortasında bir eğitim (MTT) vardır.

 

Gönüllüye Almanca olarak çevrimiçi değerlendirmeye erişim verilecek ve ardından OLS dil kursuna girebilecek.

Ev sahibi, gönüllünün gönüllü toplantılarına veya gönüllü kamplarına katılmasını destekler. Gönüllü, Liechtenstein ve Vorarlberg’deki (AT) gönüllüler için bir boş zaman etkinliği düzenleme olanağına sahiptir.

 

KATILIMCI PROFİLİ

Bir katılımcının yüksek düzeyde motivasyona ve coşkuya sahip olmasını istiyoruz. Gönüllülerimiz, gençlerle birlikte gençlik merkezinde ve projelerde bağımsız olarak çalışmayı istemeli ve yapabilmelidir.

 

Gönüllü, mentorları tarafından tanıtılacak, denetlenecek, eşlik edilecek ve desteklenecektir. Gençlik merkezinde çalışmak için belli bir doğal otorite ve saygı gerekir.

İletişim için uygun Almanca bilgisi gereklidir. Önemli bir çalışma alanı sosyo-kültürel canlandırmadır. Yararlı yaratıcı, müzikal ve diğer kültürel ve hatta spor becerileri avantajdır.

Son başvuru belirtilmemiştir. Seçim olduktan sonra projeye dahil edilecektir.

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version