Site icon Erasmusgram

Le Carbet, Martinique Erasmus+ Gençlik Değişimi

“You (Aw)are Plastic Free !

TÜRKİYE’DEN KATILIMCI ÇAĞRISI

📣 Martinik’te tamamen finanse edilen bir Erasmus+ projesine katılmak istiyorsanız başvurabilirsiniz!

 

🏫 Yer: Le Carbet, Martinique 🇲🇶

📌 Ülkeler: Türkiye, Fransa, İspanya, Sırbistan

📢 Çalışma Dili: İngilizce

🎂 Yaş: 18-30

PROJE AÇIKLAMASI

Plastik atıkları tüketme şeklimiz yerine çevre dostu uygulamaları hayatımıza benimseyen bazı proje faaliyetleri belirledik:

1- Avrupa ölçeğinde bir bakış açısı kazanmak ve çözüm geliştirmek için Okyanuslar ve Deniz Hukuku’nun sağladığı verileri ve Avrupa Gençlik Stratejisi’ni (Sürdürülebilir Yeşil Avrupa) inceleyeceğiz.

2- Martinik halkıyla bütünleşmek ve onlara desteğimizi göstermek için sahilde plastik atık toplama kampanyası düzenleyeceğiz. (La vauclin)

3- Plastik atıkların okyanuslarda yarattığı kirliliğe dikkat çekmek için plastik atıklardan balık modeli tasarlayacağız.

 

4- 8R modeli ile uygun faaliyetler gerçekleştirerek bilinçli tüketim modeline uygun örnekler oluşturacağız.

5- Proje faaliyetleri için hazırlanan resim, broşür gibi dokümanları internet ortamına çevirerek dijital beceriler kazandıracağız.
etkinlikleri videolar, bloglar, web siteleri ve bloglar gibi dijital içeriğe yansıtın.

 

 

Proje sonunda çevre sorunlarına çözüm üretebilme ve daha duyarlı olma becerisi kazanacağız.

Avrupa Komisyonu politikalarıyla bütünleşerek yerel ve ulusal düzeyde çevre sorunlarına getireceğimiz etki çok önemli olacak ve daha geniş hedef kitleyi harekete geçirecektir.

 

 

Çöplerimizin dünyanın diğer bölgelerindeki denizleri, okyanusları, kumsalları yaşanmaz hale getirmemesi için evlerimizdeki çöpleri doğru yönetmeye başlayacağız.

Projemizin başarısı, Martinik’teki sorunu daha görünür kılmak, karar vericileri harekete geçirmek ve daha çok proje faaliyetleri ile bölge halkıyla dayanışma sağlamaktır.

Deniz çöpüyle mücadelede anahtarın sorunu kaynağında çözmek olduğunun bilincindeyiz.

✅ Konaklama, günde 3 öğün yemek ve projeyle ilgili diğer masraflar %100 Erasmus+ tarafından karşılanır

 

 

23 Ocak – 11 Şubat 2023 tarihleri arasında MARTINIQUE, Le Carbet’de gerçekleşecek olan Gençlerin Hareketliliği için Türkiye’den katılımcı aranıyor

 

Önemli Not: Seçilen katılımcının iki projede yer alması ve iyi derecede Fransızca bilmesi gerekmektedir. Bu nedenle 23 Ocak ve 11 Şubat tarihlerinde müsait olmayan ve Fransızca bilgisi olmayanlar lütfen başvurmasın.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version