Site icon Erasmusgram

Kuzey Makedonya , Üsküp Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Proje Hakkında

CYA KRIK, engelli Yetişkinlerin Bağımsız Yaşamı için özel bir hizmet sağlayıcı haline geliyor. CYA KRIK, Üsküp’te 15 yararlanıcının yaşayacağı 3 küçük grup evini koordine edecek.

Gönüllüler, engellilerin evlerde bağımsız yaşamalarına destek olacak. Gönüllülerin evlerde gerçekleştirecekleri faaliyetler, her bir yararlanıcının kişisel planları ile bağlantılı olacaktır.

 

Hedefler genellikle geliştirmeleri gereken becerilerle ve gün içinde yapmaları gereken etkinliklerle bağlantılıdır. Bazen amaç, şehir merkezinde veya doğada yürüyüş yapmak, yerel yeşil pazarda veya bir mağazada alışveriş yapmak, kendi başlarına çay veya kahve yapmak, evde yardım etmek (kıyafetlerini katlamak, biraz bahçıvanlık vb.). Gönüllüler bu faaliyetlerle faydalanıcılara destek olacak.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Konaklama ortak bir evde sağlanmaktadır. Evin 9 kişiye kadar ağırlanabilen 3 büyük ortak odası vardır. Bir mutfak, bir oturma odası ve bir avlu bulunmaktadır.

Evdeki koşullar, gönüllülerin ihtiyaçlarına göre her zaman iyileşir. Ev, ofisten yürüyerek 15 dakika uzaklıktadır.

Farklı yerlere seyahat etmeleri gerektiğinde, ziyaret etmeleri gereken yere göre taksi veya otobüsle seyahat ediyorlar. Yiyecek parası her ay doğrudan gönüllülere veriliyor, böylece fonlarını ihtiyaçlarına göre yönetebiliyor ve yerel pazarlarda alışveriş yapabiliyorlar.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Eğitim programı, gönüllülerin hizmete başlarken takip ettikleri bir dizi eğitimden oluşmaktadır.

 

Eğitim konuları: -Engelli ve engelsiz karma gruplarda çalışma, -Erasmus+ programı ve Avrupa Dayanışma Birliği, -Proje Döngüsü Yönetimi ve -Engelliler için bireysel planların uygulanması Gönüllüler, eğitimin başlangıcından itibaren öğrenme hedeflerini belirlemekte ve takip etmektedirler.

Koordinatör ile proje faaliyetleri (her hafta bu 3 toplantı sırasında) ve Mentor Günlüğü kullanılarak Mentor toplantısı olacaktır.

KATILIMCI PROFİLİ

Engelli kişiler hakkında temel bilgiler arzu edilir, ancak özel değildir. Gönüllüleri bilmeleri gereken her şey konusunda eğiteceğiz.

En çok ihtiyaç duyulan şey, gençlerin engellileri desteklemek zorunda kalacakları motivasyondur.

 

İlgilendiğimiz konular: Engelli genç ve yetişkin insanlarla çalışmakla ilgilenen kişiler

Yaygın eğitim yöntemlerini kullanarak gençlik çalışması etkinliklerini uygulama deneyimine sahip olmak

 

Yaratıcılık ve sanat, gönüllülere çalışmalarında yardımcı olabilecek ek bir artıdır.

 

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version