Site icon Erasmusgram

Kuzey Makedonya Kısa Dönem Gönüllülük Projesi

📣 Makedonya ESC Gönüllülük Projesi Katılımcı Çağrısı

Proje tarihleri: 01 Ağustos 2022 – 29 Eylül 2022
Proje Süresi: 2(İki) Ay

Gönüllü Sayısı: 3(Üç)
Yer: Bitola, Kuzey Makedonya

Proje hakkında detaylı bilgi ve başvuru için aşağıdaki linki ve biodaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Proje kapsamında 18 – 30 yaşları arasında 3(üç) gönüllü 01 Ağustos 2022 tarihinden itibaren gönüllülük faaliyetlerine başlayacaklardır.

Proje, Kuzey Makedonya’nın ikinci büyük şehri olan Bitola şehrinde gerçekleşecek ve gençlik alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşunda gönüllülük faaliyetleri içermektedir.

Gönüllülük faaliyet içerikleri, kurumun amaçları doğrultusunda yerel halk ile gerçekleştirilen gençlik çalışmaları ve sosyal sorumluluk faaliyetlerini kapsamaktadır.

Kültürel farklılıklar, sosyal sorumluluk duygusu, aktif vatandaşlık, sosyal içerme konusunda bir farkındalık geliştirilmesi ve
günümüzde yerel toplumlarda ne yazık ki yaygın olan önyargı ve nefret söyleminin üstesinden gelmeleri için yaygın eğitim metotlarıyla çalışmalar yapacaklardır.

Projenin amacı, kültürel ve sosyal farkındalığı artırmak, aktif vatandaşlık fikrini desteklemek ve farklı dezavantajlardan müzdarip gençler arasında karşılıklı olarak yararlı bir gelecek inşa edilmesine katkı sağlamaktır.

Bu bağlamda proje faaliyletleri, Türkiye’den ve diğer ortak ülkelerden gençleri bir araya getirerek gönüllülük faaliyetleri aracılığıyla işbirliği yaparken öğrenmelerine, gelişmelerine ve dönüşmelerine fırsat tanımak için tasarlanmıştır.

Projenin Finansal Detayları

ESC Projesi kapsamında katılımcıların;
*Yol (mesafe limitine göre karşılanacak)
*Yemek
*Konaklama
*Yerel ulaşım (seyahat bütçesi dahilinde)

*Cep harçlığı
*Faaliyet masrafları
gibi masrafları karşılanacaktır.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

 

Proje başvurularınızı linkteki formu doldurarak ve forma İngilizce dilinde Europass formatında CV ve Motivasyon Mektubu ekleyerek yapabilirsiniz.

 

Başvurular 18-30 yaşları arasında daha önce uzun dönem EVS/ESC gönüllülük projesinde bulunmamış herkese açıktır.

Sorularınız için: youth@arel.edu.tr

Son Başvuru: 8 Temmuz 2022 saat: 23:00

Exit mobile version