Site icon Erasmusgram

Kuzey ışıklarını izlemeniz için en iyi 6 rota

Kuzey Işıklarını Görmek İçin En İyi Zaman Hangisidir?

Kuzey ışıklarını izlemek isteyenler için en iyi zaman aralığı 23 Eylül ve 21 Mart günleridir. Ekinoksun yaşandığı bu zaman diliminde kuzey ışıkları daha belirgindir. Gece vakitleride en belirgin olduğu gün içindeki zamandır.

Kuzey ışıkların izlenebileceği ülkelere göre değişkenlik gösterdiği zamanlar aşağıdaki gibidir.

Norveç, İsveç, Finlandiya | Ekim – Mart Arası
Kanada | Mart ve Aralık
Alaska | Eylül – Nisan Arası
Rusya | Ekim ve Mart

 

İZLANDA / REYKJAVİK

 

Karların içindeki termal havuzları ve göz alıcı evleriyle binlerce turistin ilgi odağında olan Reykjavik, kuzey ışıklarının daha belirgin olduğu aylarda daha çok ilgi merkezindedir.

NORVEÇ / SVALBARD ADASI

 

Dünyanın en kuzeyi neresi diye sorarsanız burası Svalbard Adası ve ulaşım yalnızca Norveç üzerinden gerçekleşiyor. Yalnızca birkaç köyden oluşan bu ada, estetiğini bozmadan günümüze kadar gelmiştir.

Svalbard adası, kuzey ışıklarına en yakın lokasyonlardan birisi olarak dikkat çekiyor.

FİNLANDİYA / KAKSLAUTTANEN

 

Finlandiya, Laponya’da bulunan Kakslauttanen, camdan dizayn edilen Eskimo evlerinde, saunalı ve sıcacık bir ambiyanstan dışarıya çıkmadan kuzey ışıklarını izleme fırsatı veriyor.  Helsinki’den gidebileceğiniz bu güzel yer,  yeşil ve kırmızı tonlamalarını izleyebileceğiniz güzel bir yere sahip.

İSKOÇYA / CAİTHNESS

 

Kuzey ışıkları deyince akla ilk önce kuzey ülkeleri geliyor fakat buna alternatif bir lokasyon ise İskoçya’nın kuzeyindeki Caithness.

Sahilinde kuzey ışıklarını daha net olarak göreceğiniz burası çok fazla turisti çekiyor.  Caithness’a gelmek istiyorsanız Edinburgh veya Glasgow’a geldikten sonra kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

İSVEÇ / ABİSKO

İsveç, Lapland’da yer alan Abisko, İskandinav yarımadasının en kuzeyinde yer alıyor.  Kuzey ışıklarını İsveç’te seyretmek istiyorsanız bu kasabayı listenize ekleyebilirsiniz. Teleferikle 900 metre çıkarak Nuolja Dağı bu manzaranın en güzel yerlerdendir.

 

ABD / ALASKA

Alaska, kuzey ışıklarını izlemek için en iyi rotalardan birisidir. En iyi rota olmasını sağlayan özellikleri ise soğuk hava, açık gökyüzü ve uzun karanlık geceleridir.

 

Fairbanks bölgesi, kuzey ışıklarını görmenin en fazla olduğu yerdir.

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version