Site icon Erasmusgram

Kış aylarında içinizi ısıtacak 15 yolculuk filmi

Kış mevsimi ve evde olduğumuz süreçte evimizde film izlemek en keyifli aktivitelerimizden. Özellikle hafta sonu sokağa çıkma yasağının olduğu bu süreçte seyahat hasretinizi giderecek yolculuk filmlerini sıraladık.

1. Özgürlük Yolu (The Way Back)

The Way Back filminin konusu ;  kışın bir Sibirya hapishanesinden kaçmaya çalışan çok farklı geçmişe sahip
7 mahkumun inanılmaz gerçek hikayesinden ilham almaktadır. Film; Hindistan, Fas ve Bulgaristan’ın harika lokasyonlarına sahip yerlerinde çekilmiş ve film aktörlerinin harika oyunculuğu ile çok güzel bir film ortaya çıkmış

2. Thelma and Louise

Film yapım yılı: 1991

Thelma yaşama dair heyecanını kaybetmiş bir ev kadın ve  Sıkıcı bir düzen içerisinde olan yaşamanın düzeninden şikayet eden Louise’yle hikayesini konu alan film aksiyon içinde bir hikayeyi anlatıyor. Çölde yaşanan yol sahnelerinden etkileneceksiniz.

3. Benim Afrikam (Out of Africa)

Eski bir film olmasına rağmen bugüne kadarki en güzel yolculuk filmlerinden birisi olmayı fazlasıyla hak ediyor. Film, Kenya ve İngiltere’de geçiyor. Sayısız ödül kazanan bu filmi tekrar tekrar izleyeceksiniz.

4. Kelebek

Ödül alan film; yol filmi kategorisinden ziyade aile kaosunu tema edinmiş olarak değerlendirilebilir. Yolculuğun içerisinde geçen bu hikayede annelerinin ölümüyle birlikte farklı yerlerde büyüyen 3 kardeşin seneler sonrasında çocukların babası tarafından doğmuş oldukları köye çağrılıyorlar. Yaşadıkları hayatı farklı olan ve birbirlerini bilmeyen kardeşlerin  köye yolculuğunu konu ediniyor.

5. Paris’te Gece Yarısı (Midnight in Paris)

Midnight in Paris, diğer bahsettiğimiz filmlerden daha farklı bir yolculuk filmidir. Herkese hitap etmiyor.

Woody Allen’i seviyorsanız Paris’e karşı tutkunuz varsa 1920lere sizi götürecek bir film.

6. Wild

Cheryl Strayed’in anılarıyla oluşturulan kitaptan uyarlanan filmin konusu; Cherly’in hayatının dip yapmasıyla kendisini keşfedebilmek için hiç tecrübe etmediği bir şeyi yapmak ister. Ülkedeki en tehlikeli ve rotası en uzun olan   Pasifik Crest Yolunda trekking yapmayı isteyen ve yalnız yola çıktığı ve zorlukları kadar güzellikleri barındıran filmin akıcılığı ile keyif içinde izleyeceksiniz.

7. Y Tu Mama También

Film Meksikya yapımıdır ve Filmin yapım yılı: 2001

Filmin konusu, iki genç çocukluk arkadaşıdır ve yaş olarak büyük bir kadın ile mitolojik plajı aramak için bütün ülkeyi gezmelerini konu ediniyor. Yolculuk ile değişen bakış açısı, öğrenilen yeni tecrübeler ve bununla birlikte yolculukta tanışılan kıymetli insanlarla filmdeki başarılı yönleri sayabiliriz. Filmin içinde bulunan dikkat çekici yönler filmi diğer klasik fimlerden ayırıyor.

8. Hit the Road: India

Seyahat macerası belgeseli, alışılmışın dışında bir araç, hava şartlarının inanılmaz kötü olması gibi seyahat sorunlarıyla mücadele eden Mumbai’den Chennai’ye giden çiftin hikayesini anlatmaktadır. Seyahate başlarken hissetikleri ilk coşkuyu bulamıyorlar fakat seyahatlerindeki dayanıklık ve kararlılık kendilerini bu yoldan vazgeçirmiyor.

9. Due Date

Film komedi kategorisindedir. Eşinin doğuma girmesiyle süregelen serüveni konu edinen babanın, film seçmeleri için yetişmeye çabalayan oyuncu adayının havaalanında yaşanılan karışıklıkla yasaklanmış uçuş listesine girmesiyle film başlar. Ülkenin tamamını beraber araba ile geçen ikili karşılaştıkları macerayla sizi ekrana kitleyecek.

10. The Secret Life of Walter Mitty

Ben Stiller, monotonluk döngüsüne giren fotoğraf editörü olan Walter Mitty’yi canlandırmaktadır. Derginin son baskısı için harikulade bir fotoğrafa ihtiyacı olan Mitty, gizemli bir foto muhabir bulmak için İzlanda’dan Afganistan’a gidiyor. Mitty, hayallerin bizi hiçbir yere götürmediğini ve hayattan daha fazlasını istiyorsak ayağa kalkıp bunu gerçekleştirmemiz gerektiğini hatırlatan harika bir hatırlatıcı olacaktır.

11. Son Yolculuk (One Week)

4. evre kanser teşhisi konulan Joshua Jackson tarafından canlandırılan Ben Tyler, Liane Balaban tarafından canlandırılan nişanlısı Samantha’nın ısrarcı isteklerini kıramayarak Kanada’da  motosiklet gezisine çıkıyor . Ben, Toronto’dan Vancouver Adası’na seyahat ederken hayatın anlamını aramaya başlar. Kendine özgü bir şekilde arayışı ile yolculuğu boyunca birçok önemli noktada durmasına sebebiyet verecektir.Ölümcül kanser tartışmak için mutlu bir konu olmasa da, film hem aydınlatıcı hem de ilham verici.

12. Hokkabaz

Filmin yapım yılı: 2006

Filmi yazan Cem Yılmaz’ın,  Ali Taner Baltacı ile birlikte yönettiği filmin konusu ; İskender sihirbaz fakat kankası olan Maradona haricinde herkes İskender’i hokkabaz  diye düşünmektedir. Herkesin küçümsediği İskender, mecbur kaldığı nedenler sonrasında turneye çıkıyor ve kaderi değişecektir. Yolculukları sırasında çok fazla olayla karşılan ekibin hikayesi izlenmeye değer.

13. Wristcutters: A Love Story

Öte dünyayı düşündünüz mü hiç? Bu kavramı sorgulamayı? Bu film ile bunu keyif alarak yaşayacaksınız.
Zia sevgilisi tarafından terk ediliyor ve bunun üzerine intihar ediyor yalnızca intihar eden kişilerin gidebileceği bir yere gidiyor. Eski sevgilisi intihar edince  bunun haberini alıyor ve yol arkadaşıyla birlikte ou aramaya başlıypr. Çok fazla olumlu tepki alan bu filmi seveceksiniz.

14. In Bruges

İrlandalı iki kiralık katilin işlerin kötüye gitmesi sebebiyle Belçika’nın Bruj kentinde saklanmak zorunda kalıyor ve turist gibi yaşayarak patronlarının aramasını bekliyor. Bu sırada karşılaştıkları ilginç hikayeler yaşıyorlar .

15. The Bucket List

Jack Nicholson ve Morgan Freeman’ın başrolünü aldığı bu film mutlaka izlemeniz gereken filmlerin başında. Filmi izlerken yüzünüzde belirecek tebessümlerle keyifli dakikalar geçireceksiniz. Filmin konusu, milyoner ve araba tamirciliği yapan iki yaşlı adamın yaşamlarının son kısımlarında aynı hastanede karşı karşıya gelmesi ve ölmeden önce yapılması gerekenler listesini çıkarmasıdır. Yaptıkları bu listeyi gerçekleştirdikleri her maddede sizin içinde bende kendimi listemi yapayım hissiyatı oluşturacaktır.

 

Exit mobile version