Site icon Erasmusgram

Karayipler Gençlik Değişimi Projesi – 9 Kişi Seçilecektir

30 Kasım – 9 Aralık 2021 tarihleri arasında Karayipler’de gerçekleşecek AB Erasmus+ Gençlik Değişimi projesi için 9 katılımcı aranıyor.

Projeye Kimler katılabilir?

Proje, çevre bilincine ve doğal çevrenin korunmasına temel bir dayanak olarak sahiptir ve bu nedenle, bu alana ilgi duyan birçok gence güçlü bir şekilde hitap etmektedir.

Ayrıca, Avrupa çapında gençlerin popüler bir hobisi olan fotoğrafa odaklanıyor ve bu bireyler ile doğal çevre arasında bir bağ kuruyor.

Ek olarak, iklim değişikliği, çevre kampanyaları ve daha teorik yaklaşımlar hakkında tartışmalar sunarak, sosyoloji, politika oluşturma, şehir planlama, ekonomi veya başka bir ilgili alanla ilgilenen bireylere de kapsam sağlar.

Bilim adamları, insanların fosil yakıtları yakarak, yağmur ormanlarını keserek ve hayvan yetiştirerek iklimimiz üzerinde artan bir etkiye sahip olduklarından eminler.

İnsan faaliyetleri nedeniyle küresel ısınma ve sera gazı emisyonları, onları küresel sorun haline getiren ancak yine de yerel düzeyde eylemlere ihtiyaç duyan yükselen konulardır. Avrupa Komisyonu, 2030 için yeni iklim ve enerji hedefleri içeren bir plan oluşturdu.

Bu nedenle, Avrupa’daki her toplumun çevre koruma alanında farkındalık yaratma ve ilham verici eylemlere dahil olması gerekir.

Gençler doğrudan veya dolaylı olarak kriz, iş, ekonomi, enerji faturaları ve kirlilik gibi gelecekleriyle ilgili endişelerden muzdarip olduklarından, rehberliğe, fikirlere ve eylemlere artan bir ihtiyaç vardır.

Bu konular genellikle okul müfredatının bir parçası veya fakültelerde yer almamaktadır, bu nedenle gençlerin bu konularla veya Avrupa politikalarıyla teması yoktur.

Gençler, yaygın eğitim ve sivil toplum kuruluşlarının ve bireylerin faaliyetleri yoluyla, çevrenin korunmasında azami kapasitelerine kadar güçlerini birleştirebilirler. Gezegenimiz “herkesin işi” olduğu için bu karşılıklı yarar içindir.

1. Bilgileri dikkatli bir şekilde okuduktan sonra proje konusu doğrultusunda başvuru yapınız.

2. Başvuru yaparken Europass CV’nizi ekleyiniz. CV’sini göndermeyen adayların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

3. Proje için başvurusunu gerçekleştirecek adayların dil bilme şartı yoktur fakat grupta aktifliğin olması için yalnızda 2-3 tane ingilizce bilmeyen kişilerin diğer katılımcıların ise iyi ve orta seviye bilenler arasından seçilecektir.

4. Proje kapsamında proje tarihleri arasındaki konaklama, yemek ve aktivite giderleri proje kapsamında karşılanacaktır.

5. Covid-19 önlemlerini dikkate alarak başvurunuzu gerçekleştiriniz.

6. Yalnızca seçilen kişilere dönüş sağlanacaktır.

Başvuru yapacak adayların aşılı olması gerekmektedir.

Proje için son başvuru tarihi: 10 Ekim 2021

Resmi başvuruna erişmek ve başvuru için tıklayınız

Exit mobile version