Site icon Erasmusgram

Kabul Edildiğiniz Projeye Katılmaktan Vazgeçmek mümkün mü ?

Başvurduğunuz herhangi bir projeye kabul aldınız fakat o an sürece bağlı olarak vazgeçmek istediniz, vazgeçebilir misiniz ? Bu mümkün mü ?

Öncelikle mümkün mü diye bir durum söz konusu değil , vazgeçebilirsiniz gitmek istemiyorsanız kimse sizi zorla bir yere götüremez fakat vazgeçtiğiniz zaman bunu daha önce bildirmeniz gerekiyor. Genel olarak programlarda hem asil hem yedek katılımcılar belirlenir. Programa katılamaz iseniz yerinize yedek katılımcı dahil edilir, burada dikkat edilmesi gereken husus şu ki, son anda vazgeçmemek ! Son anda vazgeçerseniz yedek katılımcı , katılım sağlamak için yeterli zamanı bulamayabilir. Belkide gerçekten proje ile hayatı değişecek bir insana da engel olmuş olacaksınız.

Kara listeye girer miyim ?

Geçerli bir sebep ile doğru zamanda katılamayacağınızı söylemeyip, son anda bunu bildirirseniz, kurum size bir daha güvenmeyebilir ve aynı davranışı tekrarlayacağınızı düşünebilir bu yüzden sizi kara listesine dahil edebilir ve bir daha hiç bir projesine dahil olma ihtimaliniz olmayabilir.

Peki Ne Yapmalıyım ?

Öncelikle proje tarihlerinin size tam olarak uyup uymadığını kontrol etmeniz gerekiyor . Tarih sizin için uygun ise ve o zaman diliminde katılım sağlayabilecekseniz başvurmanız gerekir. Proje konusunu sizin motivasyonunuzu sağlıyorsa başvuru yapmalısınız. Aman ne olursa olsun ne denk gelirse gideyim düşüncesi ile yapacağınız başvuru hem sizin için vakit kaybı hem de proje boyunca verimsiz zaman geçirmenizi sağlayacaktır. Proje tarihi ve konusunun siz için uygun ise başvuru yapmalısınız

Kabul edildiğinizi genel olarak e-mail veya telefon ile öğrenirsiniz. Şu tarihe kadar kesin katlımınızı onaylayınız diye bir cümle de olur. O tarihe kadar düşünmeniz ve doğru kararı vermeniz için de süreniz oluyor. Kafanızda soru işaretleri var ise bunu mutlaka sizi seçen ya da var ise gönderici kuruluşunuz ile konuşarak çözmenizi tavsiye ediyoruz.

En çok yapılan hata, ne olursa olsun fark etmez yeter ki gideyim mantığıdır. Hedeflerinize yardımcı olacak, size katkı sağlayacak projelere başvuru yapmalısınız. Son dakika yapılan iptalleri ile 25 kişilik projenin 15 kişiyle tamamlandığına bizzat şahit olmuş birisi olarak bu konunun hassasiyetinin olduğunu unutmamanız gerekiyor

Exit mobile version