Site icon Erasmusgram

JOHN HOPKINS ÜNİVERSİTESİ ONLINE ÜCRETSİZ SERTİFİKALI ÜCRETSİZ TEMAS TAKİBİ KURSU

Pandeminin bu döneminde, herkes, sosyal mesafeden başlayıp temas takibi ile biten hastalığı baskılama şansını en üst düzeye çıkarmak için rol oynayabilir. Her birey, mesafeyi koruyarak veya vakayı tanımlayarak enfeksiyon zincirini kırmak için hayati bir rol oynayabilir ve o anda harekete geçebilir. Bir hayat kurtarmak için bir doktor veya sağlık görevlisi olmak gerekmiyor ; topluluğunuzu pandemiden kurtarmak için siz de rol oynayabilirsiniz.

Bu pandemi sırasında, ülkeler arasındaki teması izlemek gerekir, ancak duruma göre uyum sağlamak ve çalışmak için binlerce yetenekli insan gerektirir. Bu nedenle, insanların hızlı bir şekilde yeni beceriler öğrenmeleri gerekir. Temas izleme gereksinimi ülkeden ülkeye ve hatta ülke içinde değişir. Lise diploması veya dengi olan kişilere bazı pozisyonlar önerilmektedir.

Bu sorunun üstesinden gelmek için bu kurs tasarlanmıştır. Bu John Hopkins Üniversitesi Kursu oldukça basit ve giriş niteliğindedir; SARS CoV-2’nin temel kuluçka ve enfeksiyon dönemini, klinik sunumunu ve bulaşma yöntemlerini anlamalarına yardımcı olacaktır. Son olarak, temas takibi bir müdahale olarak nasıl hareket edebilir?

Bu derste öğrenciler, temas izlemenin nasıl yapılabileceğini, durumun nasıl raporlanabileceğini anlayabilecek, temaslarını belirleyebilecek ve topluluk arasındaki aktarımı durdurabileceklerdir. Bu ders sadece bununla sınırlı değildir, aynı zamanda öğrencilere etik yönü de öğretir ve takip, izolasyon, karantina gibi durumlarda planlama yapar. Bu yüzden değerli zamanınızı boşa harcamayın ve bu kursa, rolünüzü oynamak ve toplumunuzu ve topluluğunuzu bu hastalıktan kurtarmak için, toplumun sorumlu bir vatandaşı olmak için kaydolun.

Bu ücretsiz kurs John Hopkins Bloomberg Sağlık Okulu ve Bloomberg Hayırseverlikleri tarafından oluşturulmuştur.

Son başvuru tarihi: 31 Aralık 2020

Kurs süreci: Online

Finansal kapsam: Tamamen finanse edildi

Uygunluk: Herhangi bir ülkeden herkes başvurabilir

KİMLER KATILABİLİR?

Tüm öğrenciler bu kursa davetlidir.

BU KURS SAYESİNDE NELER KAZANACAKSINIZ?

BAŞVURU LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ

Exit mobile version