Site icon Erasmusgram

Java ile Nesne-Merkezli Programlamaya Giriş Kursu

Kursa 1 Gün içerisinde kaydolursanız ömür boyu ücretsiz erişim sağlayabilirsiniz.

Kursun anlatım dili Türkçe

Kurs 13 bölümden oluşmaktadır.  89 ders bulunmaktadır. 34 saat 58 dakika toplam uzunluğa sahiptir.

Kurs 3 indirilebilir kaynak sunmaktadır.

Kurs sonunda bitirme sertifikası alabileceksiniz.

Bu Kurs ile Java ve Nesne-Merkezli Programlama temellerini öğreneceksiniz.

Kurs Açıklaması

Bu eğitimle birlikte , dünyada yaygın diller arasında bulunan Java dilini ve nesne-merkezli programlama olan (OOP), baştan temelden alarak öğretilecektir.

Eğitime başlamanız için öğrenme açısından tutkulu olmanız yeterli olacaktır. Bı eğitim ile birlikte Java kelimesinin manasından ve geçmişinden bahsederek kod nasıl yazıldığı aşama aşama anlatılarak derlenmesi ve çalışması keyifli bir şekilde aktarılacaktır.

Eğitim başında Java dilinin en temel özellikleri, söz dizimi kuralları (syntax & grammar), anahtar kelimeleri, yorumları, veri tiplerini ele alınıp daha sonra Java ile yordamsal (procedural) ve nesne-merkezli (object-oriented) programlamaya derin bir şekilde girilmektedir. Dolayısıyla eğitimde for, while, if-else, switch-case vb. akış kontrol (flow control) yapılarından sonra nesne oluşturma, kurucular (constructors), nesne ve sınıf alanları ve metotları, statik ve this anahtar kelimeleri ve kalıtım/miras (inheritance) konuları ele alınacaktır. Ayrıca en çok kullanılan, String, Date, vb. sınıflar ile diziler (arrays) ve enum da eğitimin konuları arasındadır.

Bu eğitimde hem algoritmik düşünceye hem de nesne-merkezli düşünceye giriş yapılacaktır. Akış kontrol yapılarının işlendiği kısımlarda yoğun algoritmik örnekler vardır. Nesneler kısmında ise farklı nesne modelleme örnekleri verilmektedir.

Java’nın yeni sürümleri çıktıkça, ele alınan konularda yenilikler olursa, bu yenilikleri ele alan yeni bölümler eğitime eklenecektir.

Bu eğitim Oracle’ın Java sertifikalarına hazırlık olarak da alınabilir.

Bu eğitim çok detaylıdır, konuları bildiğinizi düşünseniz bile, atlamadan ve sindirerek ilerleyin. Tüm örneklerini çalıştırın, oynayın, bozun, her şeyin nedenini anlayın ve tekrar çalışır hale getirin. Kendi örneklerinizi yazın, benzer teknikleri uygulayın, ödevleri muhakkak yapın. Ödevlerin çözümlerini de kod olarak paylaşacağım. Ayrıca bazı ödevlerin çözümlerini videolarda da bulacaksınız.

Eğitimin kaynak kodlarına hem Github üzerinden hem de Eclipse projesi olarak ulaşabilirsiniz. Github’da ayrıca PDF yansılar (slides) da var fakat yansılarda zaman zaman sonradan yaptığım değişiklikleri de göreceksiniz. Bunun için 1. bölümün resourcelarına bakın.

Bu eğitimle birlikte online olarak canlı bir ders gibi  yapıldığı için sıklık ile  katılımcı sorularına cevap verildiğini fark edeceksiniz.

Not: Tüm malzemelerin yüklenmesi şu an için gerçekleşmedi fakat kısa süre içerisinde yüklenecektir.

Bu kurs kimler için uygundur?

  • Java ile programlama öğrenmek isteyenler, nesne-merkezli programlama (OOP) öğrenmek isteyenler, iyi-kötü Java’yı kullanıp daha etraflıca ve doğru olarak öğrenmek isteyenler ce Java sertifikalarını almak isteyenler.

Kursa ücretsiz kaydolmak için tıklayınız

Exit mobile version