Site icon Erasmusgram

Japonya : Lisans Bursu 2025

2025 akademik yılı için, Japonya’nın Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı (Monbukagakusho:MEXT), yabancı öğrencilere yönelik olarak Japonya üniversitelerinde lisans eğitimi bursu sunacaktır.

 

Adayların seçimi, Japonya Büyükelçiliği tarafından oluşturulan bir komite tarafından uygunluk kriterlerine göre yapılacaktır.

 

 

Bu burs programı, Nisan 2025’ten başlayarak Mart 2030’a kadar beş yıllık bir süre zarfında eğitim fırsatı sağlamaktadır.

Eğitim programlarında eğitim süresince burs verilir fakat istisna olarak Medikal alanlar ve altı yıllık eczacılık programları gibi bazı uzmanlık dallarında burs süresi yedi yıla çıkabilmektedir.

 

2025 mali yılı için aylık burs tutarı 117.000 Japon Yeni olarak belirlenmiştir. (Belirli bölgelerde, aylık 2.000 veya 3.000 Japon Yeni ek ödeme de yapılabilmektedir.)

 

 

Yeterli Japonca bilgisine sahip olan öğrenciler için, hazırlık eğitimi almadan doğrudan üniversite tercihinde bulunma şansı mevcuttur.

 

Eğer tercih edilen üniversite Japonca dil yeterliliği şartı koşmuyorsa (örneğin eğitim dili İngilizce ise), öğrenciler doğrudan kayıt yaptırabilirler.

 

Japonya Büyükelçiliği, başarılı bulduğu birkaç adayı Japonya’ya önermektedir. Ancak, önerilen adayların Japonya’daki değerlendirme sürecinden geçip kabul edilip edilmeyeceği belirsizdir.

 

Başvurular için son tarih: 5 Mayıs 2024 Pazar günüdür.

 

Başvuru için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version