Site icon Erasmusgram

Japonya : 1 Hafta Gençlik Konferansı – Masraflar Karşılanıyor

Yokohama 2024 Biyoçeşitlilik Uluslararası Gençlik Konferansı’na katılmak üzere gençlere yönelik başvuru çağrısı 30 Mart 2024 tarihine kadar başvurularınızı bekliyor.

 

Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi çalışmalarına gençlerin on yılı aşkın aktif katılımını vurgulayan Konferans, Ağustos 2024’te Japonya’nın Yokohama Şehrinde, Küresel Gençlik Biyoçeşitlilik Ağı (GYBN), Çevre Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

 

Dünyanın her yerinden yüzün üzerinde genç, Kunming-Montreal Küresel Biyoçeşitlilik Çerçevesinin etkili bir şekilde uygulanmasını desteklemek amacıyla deneyimleri paylaşmak ve eylemler planlamak üzere 25 – 31 Ağustos 2024 tarihleri arasında Japonya’nın Yokohama Şehrindeki Konferansta bir araya gelecek.

 

Bir haftalık program, biyolojik çeşitliliğin yararına değişimin aracıları olarak gençlerin rolünü vurgulayacak.

 

Gençlere, farklı sektörlerden diğer ulusal ve bölgesel katılımcılarla bağlar ve ağlar geliştirme fırsatı sağlayacak ve Kunming-Montreal Küresel Biyoçeşitlilik Çerçevesi’nin, özellikle de 22 ve 23 numaralı hedeflerinin başarısı için dönüştürücü değişimi teşvik edecek bir hareket yaratacak.

 

Müzik, sanat, kültür, tartışmalar ve atölye çalışmaları aracılığıyla genç liderler, doğayla uyum içinde yaşadığımız sürdürülebilir bir gelecek için seslerini duyurmak, yeniliği teşvik etmek ve anlamlı eylemleri teşvik etmek için yaratıcı oturumlara katılacak ve projeler geliştirecek.

 

Konferans katılımcıları ve ortakları, Çerçeveyi destekleyen Bütün-Toplum ve Bütün-Devlet yaklaşımı doğrultusunda çalışma fırsatına sahip olacaklar.

 

Konferans aynı zamanda Biyoçeşitliliğe Yönelik Yerel Yönetimler, Şehirler ve Diğer Yerel Yönetimler Eylem Planının (2023–2030) uygulanmasını da destekleyecektir.

 

Başvuru çağrısına ilişkin ayrıntılara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz: https://bit.ly/IYCB2024 Başvurular için son tarih 30 Mart 2024 saat 23:59 PST (Pasifik Standart Saati)’dir.

 

Program kapsamınfa masraflar karşılanıyor.

 

2024 Uluslararası Biyoçeşitlilik Gençlik Konferansı’nın hedefleri şunlardır:

 

1. Kapsamlı, bütün-toplum yaklaşımı yoluyla dönüştürücü değişimi yönlendirecek çeşitli programlar ve sektörler kapsamında küresel gençlik topluluğunun biyoçeşitliliğe ilişkin içgörülerini aktif olarak paylaşmasını sağlamak.

 

2. Gençleri Kunming-Montreal Küresel Biyoçeşitlilik Çerçevesi (KMGBF) ve CBD hedefleri etrafında birleşmeye teşvik edin

 

3. 2030 hedeflerine ulaşma ve Ulusal Biyoçeşitlilik Stratejisi ve Eylem Planlarını (UBSEP) ulusal bağlamlarında takip etme yönünde ulusal, bölgesel ve küresel toplulukların biyolojik çeşitliliği destekleme yeteneğini güçlendiren projelerin oluşturulmasını kolaylaştırmak.

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version