Site icon Erasmusgram

İtalyanca Öğrenmenizi Hızlandıracak 10 Şarkı

İtalyanca dilinde  akıcılık sağlamak için şarkı söyleyin!  İtalyanca öğrenmeniz için en iyi 10 İtalyanca şarkıyı sıraladık

Bu şarkılar biraz da olsa İtalyanların düşünce tarzına bir göz atmanızı sağlar. Popüler İtalyan müziğinde, genellikle hayata açık yürekli bir İtalyan tarzı ile  bakarsınız, ancak sosyal meselelerden bahseden veya İtalyan topraklarının güzelliği hakkında övgü dolu sözlerle daha anlamlı şarkılar da bulabilirsiniz. Ve evet, burada burada da bazı aşk hikayeleri de var!

 

Nel blu dipinto di blu – Domenico Modugno

1958 klasiğinde yer alan bu şarkıda mastardaki birçok fiilden en az birini zaten biliyorsunuzdur: volare. Ünlü şarkının, yeni başlayanların ezberlemesi için bazı akılda kalıcı örnekleri var

Ayrıca bu şarkı 1958 Eurovision Şarkı Yarışması’na İtalya adına katılım sağlayarak üçüncülük kazanmıştır.

Şarkı bir fiil partisi gibidir ve onları hemen hemen her satırda bulabilirsiniz. Bu yüzden, bu şarkıyı denemeye karar verirseniz ve gerçekten söylemeye başlayacaksınız

“Nel blu dipinto di blu” cümlesi “Mavi Boyalı Mavi” anlamına gelir. Bu çok klasik bir İtalyan şarkısı ve yurt dışında da çok popülerdir. Bunu İngilizce versiyonunda duymuş olabilirsiniz (“Volare” veya “Fly” adıyla da.). İtalya’nın Puglia bölgesinde doğan şarkıcı Domenico Modugno, ülkesini, denizini ve mavi gökyüzünü kutlamak için bu şarkıdan ilham aldı. Şarkının sözleri  özgürlük ve  yüreklilik duygusu uyandırıyor.

Mina – Un anno d’amore

Geleceğe hazır mısınız? Diva Mina, sevgilisini gittiğinde onu özleyeceği konusunda uyarırken (en azından ikinci tekil şahıs) öğrenmenize yardımcı olacaktır. Koroya birkaç dinleyici verin ve size “ricorderai” (hatırlayacak) ve “capirai” (anlayacak)

Arisa – La notte

Anadili İtalyanca konuşanlar genellikle yeni başlayanlar ile genelde yıldırım hızında konuşurlar, bu yüzden şarkıcı Arisa’nın bu şarkısıyla işleri yavaşlatabilirsiniz. O özel biri olmadan gecenin yalnız saatlerinde nasıl hissettiğini söyleyen Arisa, yararlı bir şekilde insan vücudu hakkında pek çok kelime sunuyor – ginokya, stomaco, fegato ve testa.

Baciami Ancora – Jovanotti

Baciami Ancora (“Kiss Me Again”) Jovanotti’nin İtalyan şarkısı, Gabriele Muccino’nun “Baciami ancora” İtalyan filminin ana teması olarak yapılmış ve En İyi Orijinal Şarkı olarak David of Donatello ödülünü almıştır.

Şarkı, bir erkeğin basit bir öpücükle aşık olduğu bir kadına duyduğu çılgın ve çok derin aşkı konu alıyor . Öpücüğün ona verdiği görkemli hisleri çaresizce tekrar denemek isteyen bir adam Bu şarkıyı dinledikten sonra, İtalyan partnerinizden daha fazla öpücük isteyebilecek ve sevginizi çok şiirsel bir kelime dağarcığı ile nasıl ifade edeceğinizi kesinlikle öğreneceksiniz.

Max Gazzè: La vita com’è

Max Gazzè, pop-rock İtalyan bir müzisyendir. Şarkısı uzun süre aklında kalacak! Burada “se fossi” (olsaydım) gibi birçok varsayımı, bazı sözel yapıları, yeni kelimeleri ve “prendere la vita com’è” (sakin ol) veya “ammazzare il tempo” gibi yaygın İtalyanca ifadeleri dinleyeceksiniz.

Sapore di Sale – Gino Paoli

Edatlar, di, del ve dei gibi onları takip eden kelimeyle aynı fikirde olması gereken sinir bozucu küçük kelimeler, 1960’ların yaz hitinde bolca var. Dikkatlice dinleyin ve hemen hemen her çeşidi duyacaksınız – umarım, doğru olanı kısa sürede (dudaklarınızda) “asık suratlı” bir şekilde olacaktır.

In bicicletta – Riccardo Cocciante

80’lerin başında iki kişilik bir Pazar sabahı bisiklete binerken aşık olma konusundaki sıkışıklık, şimdiki süreklilikteki her türlü fiili gösterir (~ ando, ~ endo formları). Ayrıca, video mükemmel izlemenizi tavsiye ediyoruz

 

 Caparezza con Tony Hadley: Goodbye Malinconia

Caparezza, İtalyan çağdaş müzik sahnesinin kültürel ve politik olarak en kararlı sanatçısı olduğu için, bu rap şarkısıyla İtalyan kültürünün birçok yönünü öğreneceksiniz. Başlangıçta hızlı ritim nedeniyle her bir kelimeyi anlamak biraz zor olacak, ancak bu şarkıya bir kez alıştığınızda, yeni ve rafine İtalyanca kelime haznesi ve birçok deyimsel ifade de öğrenebileceksiniz!

La Differenza Fra Me e Te by Tiziano Ferro

La differenza tra Me e Te (“Benimle Sen arasındaki fark”) İtalyan şarkıcı-söz yazarı Tiziano Ferro’nun çok ünlü bir İtalyan şarkısı. İki insan arasındaki farklılıklardan bahsediyor, karşılaştırmalar yapıyor ve iki farklı olma yolunu açıklıyor.

Kaygan, pürüzsüz Tiziano Ferro’nun seslendirdiği bu şarkı, zıtların nasıl etkilediğini ve iki çok farklı kişinin mükemmel uyumu yaratabileceğini araştırıyor. Birkaç dinledikten sonra, yeni İtalyan aşkınızla derin ve anlamlı konuşmalar yapmak için daha donanımlı olacaksınız.

Jovanotti – Bella

90’ların müziklerini seviyorsanız , inanılmaz derecede sevimsiz ve yine de bulaşıcı bir şekilde canlandırıcı olan Bella, en isteksiz acemi şarkılara bile kısa sürede eşlik edecek. Dahası, sıfat yüklü şarkı sözleri günlük kelime dağarcığını geliştirmek için harikadır. Bella’da ustalaştıktan sonra Tanto, Tanto, Tanto ve Mi Fido di Te gibi daha fazla Jovanotti klasiğine geçebilirsiniz.

 

Exit mobile version