Site icon Erasmusgram

İtalyanca Öğrenmenin Faydaları | Neden İtalyanca Öğrenmelisiniz?

Yabancı bir dil öğrenmek her zaman faydalıdır. Yalnızca İtalyanca değil, aynı zamanda insanlar İspanyolca, Portekizce, Japonca, Çince vb. Gibi diğer dilleri de öğrenme konusunda tutkulu. Yeni bir dil öğrenmenin pek çok faydası var. Ancak, özellikle İtalyan dilini tartıştığımız için, bu dilin yalnızca bazı olumlu yönlerini size bildiririz.

İtalyanca, dünya çapında  90 milyondan daha fazla kişi tarafından konuşuluyor. Ayrıca en romantik dillerden biri olduğu söyleniyor. İtalyan yemeklerini seviyorsanız (pizzadani makarnadan daha fazlası), o zaman İtalyanca öğrenmek sizin için faydalı olacaktır.

İtalya aynı zamanda dünyanın moda başkenti olarak da bilinir. Moda trendlerini takip ederseniz, İtalyan dilini biliyorsanız hakkında çok daha fazlasını öğrenebilirsiniz. İtalyanca öğrenmek, İtalyan filmlerini izlemenize de yardımcı olabilir çünkü İtalyan sineması her yıl çok sayıda fantastik film üretir. Dili anlarsanız, bir İtalyan filmi izlerken İngilizce altyazıya ihtiyacınız olmayacak.

İtalyanca öğrenmek çok değerlidir. Faydalar hem somut hem de soyuttur. Örneğin, İtalyanca’yı akıcı bir şekilde öğrendiyseniz, bir İtalyan üniversitesine gidip çok düşük bir fiyata bir Lisans veya Lisansüstü derece alabilirsiniz. Yaşam maliyetini hesaba katsanız bile, Schengen bölgesindeki ülkelere nazaran daha ucuz olacaktır.

Somut açıdan ele almayacaksak eğer diğer  perspektiften bakmak gerekirse ise , İtalyanca öğrenmek “forma mentis” inizi geliştirecek, yani düşünme şeklinizi ve dünyayı nasıl algılayacağınızı geliştirecektir. Tabii ki, genel olarak başka bir dil öğrenirseniz bu doğrudur.

Kısacası, İtalyanca öğrenmenin, dünya mirasının yalnızca bu romantik dilde gerçekten iletişim kurarak tam olarak takdir edilebilecek belirli alanlarına erişmenizi sağlayacaktır. Yani sanat sektörü, tarihi alanlar, mutfak endüstrisi, tüm bunlar, İtalyanca konuşan bu alanlardaki uzmanlarla konuşabilirseniz çok daha fazla takdir edilebilir. Ayrıca, nasıl düşündüklerini ve neden karar verdiklerini de öğreneceksiniz, çünkü dil kesinlikle insan davranış kalıpları üzerinde belirleyici bir faktördür.

Diğer bir faydası da, İtalyanca Latince’ye çok yakın olduğu için, ilkini öğrenmenin İngilizcede kullanılan birçok kelimeyi anlamanıza yardımcı olacağı veya önceki bilginiz sayesinde bilmek isterseniz Latince köklerini daha kolay anlayacağınızdır. İtalyan. Bu nedenle İtalyanca öğrenmek seni daha iyi bir İngilizce konuşmacı yapacaktır!

İtalyanca öğrenmeye karar verirseniz, ömür boyu sürecek bir yolculuğa çıkarsınız ve tüm yolculuğun tadını çıkarırsınız. Aynı zamanda hem fantastik hem de alçakgönüllü olacak. Son zamanlarda çok erişilebilir ve sürekli değişen dünyanın bu kadar özel bir bölümünün artılarını ve eksilerini öğreneceksiniz.

 

 

Exit mobile version