Site icon Erasmusgram

İtalya’da 10 Ay Gönüllülük Yapmak İster Misiniz?

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yerel ulaşım desteği,  yemek, sigorta karşılanacaktır. Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır. Gönüllü, proje boyunca İtalyanca dil desteği  alacaktır

Proje sonunda Youthpass sertifikası verilecektir. Youthpass uluslararası geçerliliği olan bir sertifikadır

Proje 10 ay sürecektir.

Projeye kimler başvurabilir?

Avrupa Birliği üye ülkeleri + Izlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan, ve Türkiye’den adaylar başvurabilir.

Projenin Gerçekleşeceği Yer: Città della Pieve, İtalya

Ne zaman: 1-15 Şubat 2021 tarihleri arasında başlayacaktır ve  10 ay boyunca sürecektir.

Ev Sahibi Kuruluş Hakkında

Comunità di Etica Vivente (Community of Living Ethics), 1981 yılında psikosentez ilkeleri ve değerleri üzerine kurulmuş manevi amaçlı bir topluluktur. Seküler, kültürel, kar amacı gütmeyen bir dernektir. Topluluk kendini her zaman insanın gelişimine adamıştır.

Yaşamın çeşitli alanlarında bilinçlenmeyi, 20. yüzyılın büyük  öğretilerine ve  yaşamının uzun yıllara dayanan deneyimine dayanan, yetişkinler ve çocuklar için kişisel ve grup büyümesi ve gelişimi üzerine eğitim kursları geliştirmektir . CEV, 215’ten beri GEN’in (Küresel Ekolojik Köy Ağı) ve 2017’den beri Rive’nin (İtalyan Ekolojik Köyler Ağı) tam üyesidir.

Proje hakkında bilgi

10 aylık ESC projesi “Permakültür, Yenilenme ve Yaşama Etiği”, Akdeniz tarzı bahçecilik, permakültür, zeytin ağaçları bakımı ve topluluk yaşamıyla ilgilenen 2  genç içindir.

Proje, uygulamalı iş deneyiminin yanı sıra 10 aylık gönüllülük dönemi boyunca kapsamlı bir Permakültür / Yenileyici Tarım eğitim kursu sunuyor. Bu fırsatın diğer ayrılmaz yönleri, topluluk oluşturma, kendini geliştirme ve kültürlerarası ve nesiller arası ekiplerde çalışma anlarını içerir. 10 ay boyunca gönüllüler, bir İtalyan  topluluğunun ve çevresindeki Umbria bölgesinin yaşamını tanıyacaklar.

Faaliyetler hakkında bilgi

Gönüllüler ve İtalyan gönüllüleri aşağıdaki görevlerde destekleyeceklerdir:

Permakültür ve Yenileyici Tarımda Eğitim

Gönüllüler, Topluluk ile 2 yıldır işbirliği yapan eğitmen ve tasarımcılardan oluşan bir ekip tarafından yönetilen Permakültür ve Yenileyici Tarımda iyi yapılandırılmış teorik ve pratik bir eğitim programına katılacaklar. Gönüllüler ayrıca 4 hafta sonu boyunca belirli permakültür atölyeleri organize etme ve bunlara katılma imkanına sahip olacaklar. Gönüllülerin kursun hem teorik hem de pratik faaliyetlerine katılmaları beklenir.

İş koordinatörü, gönüllülerin bir çalışma rutini ve takvimi tanımlamasına ve oluşturmasına yardımcı olacak ve mentorluk ekibi, kişisel gelişim hedeflerine yönelik çalışmaya yardımcı olacaktır.

Gönüllüler, haftada iki gün ücretsiz olarak (Cumartesi ve Pazar günleri izinlidir bu günler haricinde ayda 2 gün daha izinlidir) haftada 35 saat çalışacaklardır. Bu saatler, iş koordinatörü ile bir toplantı için 1 saat, gönüllülere görevleri konusunda koçluk yapmak, mentörle bir toplantı için 1 saat, gönüllülerin projesini, memnuniyetini ve öğrenme sürecini değerlendiren bir saati ve İtalyanca dil kursunu içerir.

Gönüllüler, İtalya’daki diğer şehirlere ve ilgi çekici yerlere ulaşmak için toplu taşıma bulabilecekleri yakındaki kasabaya yürüyebilirler.

Adaylarda Aranan Kriterler Nelerdir?

Nasıl başvurulur? Not: Başvuruyu ingilizce dilinde yapınız

Aşağıdaki online formu en kısa sürede doldurun ve Europass CV’nizi fotoğraflı olarak sve@associazionekora.it adresine mailde konu başlığı olarak  “Application for permaculture” yazarak gönderiniz.

Europass CV nasıl oluşturulur konusunda bilginiz yoksa yazımıza erişmek için tıklayınız

Başvuru formu tıklayacağınız linkin en aşağısında bulunmaktadır. Erişmek için tıklayınız

Seçilen adaylarla görüşme için iletişime geçilecektir.

Bilgi ve sorularınız için : sve@associazionekora.it

Son Başvuru Tarih: 24 Ocak 2021

 

Exit mobile version