Site icon Erasmusgram

İtalya Uzun Dönem 10 Ay Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yemek , vize ve sigorta masrafları karşılanıyor

Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır. İtalyanca dil desteği verilecektir.

Proje sonunda youthpass sertifikası alabileceksiniz.

Projeye hangi ülkelerden başvurular kabul ediliyor?

Ermenistan, Avusturya, Bosna Hersek, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Danimarka, Estonya, Yunanistan, İspanya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Macaristan, İrlanda, İzlanda, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Letonya, Karadağ, Kuzey Makedonya, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, İsveç, Slovenya, Slovakya, Birleşik Krallık, Türkiye

Proje nerede gerçekleşecektir?

Catania , İtalya

AKTİVİTE AÇIKLAMASI

Arci Catania, Catania şehrinde bulunan kültürel ve sosyal bir kuruluştur. Kuruluşun ana faaliyetleri, Arci ağına ait yerel STK’ların – özellikle gençlik, kültür veya toplum merkezleri – ve bunların şemsiye kuruluş olarak koordinasyonu ile ilgilidir.

Daha etkin, sürdürülebilir ve performanslı olabilmek için destek. Gönüllü, çeşitli etkinlikler aracılığıyla bu koordinasyonda bize yardımcı olacaktır:

-iletişim desteği (sosyal medya, web sitesi, el ilanları, afişler vb); -Arci Catania tarafından yönetilen Avrupa projelerine lojistik destek; – uluslararası gençlik hareketliliği fırsatları hakkında bilgi masası; – ağımızın derneklerinin çeşitli faaliyetlerine katılım (sanat ve dil atölyeleri, webradyo, kültürlerarası etkinlikler); – karşılama masası ve ofiste genel destek; -öğrencilere ve gençlere yönelik sosyal antimafya faaliyetleri; – ağımızın dernekleri aracılığıyla kişisel projelerin ve faaliyetlerin oluşturulması.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler, Katanya’nın merkezinde, Arci Catania ofisine yürüme mesafesinde bulunan bir dairede bir odayı paylaşacaklar. Daire, ortak mutfak, çamaşır makinesi, banyo ve oturma odası ile diğer gençlerle paylaşılmaktadır. Evle ilgili faturalar ve vergiler gibi tüm masraflar ev sahibi kuruluş tarafından karşılanacaktır.

Gönüllüler yemek ve cep harçlığı için aylık olarak para alacaklar (toplam yaklaşık 300€/ay).

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllüler, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan resmi Çevrimiçi Dil Desteğini (OLS) kullanabilecekler.

Ayrıca, seviyelerine göre derneklerimizden biri aracılığıyla Katanya’daki İtalyanca dil kurslarına ücretsiz erişim hakkına sahip olacaklar.

Ayrıca Arci Catania merkezi olmayan bir CELI sınav merkezi olduğu için resmi bir sertifika veren İtalyanca dil sınavına ücretsiz olarak katılma fırsatına sahip olacaklar.

Gönüllüler ayrıca ülkedeki diğer AGH gönüllüleri ile biri vardıklarında ve diğeri projenin yarısında olmak üzere iki zorunlu eğitim alacaklar.

KATILIMCI PROFİLİ

Projenin ana temalarına ve ana faaliyet alanlarına yoğun ilgi gösteren gönüllüleri ağırlamak istiyoruz.

Diğer STK’ların alanındaki sosyal kültürel kuruluşlarda daha önceki organizasyonel deneyimler ve yukarıda belirtilen konulardaki bilgiler, gönüllülerin projeye tam entegrasyonuna yardımcı olacaktır, ancak bunlar gönüllü olarak seçilmek için gerekli ve gerekli değildir.

Gönüllülerin ifade edebileceği bu projede yer almak için özel motivasyon, kişisel yaşam deneyimi ve gelecek planlarıyla tutarlılığı açısından önemlidir.

Proje ne zaman gerçekleşecektir?

Proje 1 Ekim 2021 – 31 Temmuz arasında gerçekleşecektir

Son başvuru tarihi 10 Eylül 2021

Resmi başvuru adresine erişmek ve başvuru yapmak için tıklayınız

Exit mobile version