Site icon Erasmusgram

İtalya , Tropea 7 Gün Erasmus+ Projesi

Proje Hakkında

Spor, aile ve okuldan sonra, herhangi bir insanın gelişim sürecinde eşlik eden üçüncü varlığı temsil eder: düzenli olarak fiziksel aktivite ve spor yapmak, gelişim sırasında daha fazla öz saygı ve samimi ve köklü bir özgüven edinilmesini destekler.

Her türlü depresyon veya stresle mücadele etmeye ve hatta ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Eğitim alanında da “fair play” denilen şey temel bir öneme sahiptir, aynı şekilde hem başkalarına hem de kendine karşı dürüst olmayı öğretir ve geçmişte sanılanın aksine, özellikle gençler için değerli bir yaşam dersi olabilecek yenilginin değerini aktarır.

Bu projeyi gerçekleştirme fikri, hem bu gençlerin ihtiyaç ve gereksinimlerini karşılama arzusundan;

1) sporda refah ve kendi psikofiziksel refah durumlarının iyileştirilmesi olasılığını görenler ve

2) kendilerini herhangi bir motivasyondan yoksun bulan ve bu nedenle spor yapmanın ve aktif kalmanın önemini yeniden keşfetmeleri için desteklenmesi ve teşvik edilmesi gereken gençlerden.

 

Bu proje sayesinde gençler bir araya gelerek olumlu bir deneyime hayat verecek ve burada “Healthy Bodies For A Healthy Society:” haline gelen “mens sana in corpore sano”nun derinliklerine inecekler.

Hedefler

Aktif ve sağlıklı bir yaşam tarzının önemi konusunda gençleri bilinçlendirmek. Sporu bir kapsayıcılık, katılım ve sosyal toplanma aracı olduğu kadar psikofiziksel esenlik ve önleme aracı olarak teşvik edin.

Fırsat eşitliğini ve erişimi, kapsayıcılığı ve çeşitliliği teşvik edin.

Avrupa’nın farklı yerlerinde yaşayan ve imkanları kısıtlı gençler arasında işbirliği ve iletişim sürecini desteklemek. Çok kültürlü ekip çalışması ve kültürlerarası öğrenme yoluyla katılımcıların ve gençlerin kişisel gelişimi.

Gençliğin güçlendirilmesi, hareketliliği ve sosyal bağlılığı için bir araç olarak Erasmus+ programının olanaklarını keşfetmek ve AB’nin farklı yaygın eğitim programları aracılığıyla elde edilebilecek yeterlilikleri ve bunların Youthpass vb. tarafından sertifikalandırılmasını belirlemek

 

Ortak ilişkileri güçlendirin ve öğrenme deneyimlerini paylaşmak için köprüler kurun ve gelecekte çalışmak için ortak bir zemin oluşturun ve gençler arasında sporun önemi konusunda farkındalığı artırın,

Sağlıklı yaşam tarzını ve sporu gençlerin psikofiziksel refahını ve benlik saygısının gelişimini önleyici bir araç olarak teşvik edin.

Türkiye’den katılıcımlar aranıyor!

📆 Tarih: 25 Eylül -3 Ekim 2023

🏩 Yer: Tropea, İtalya

📌Ülkeler: İtalya, Türkiye, Yunanistan, Litvanya, Portekiz, İspanya, Polonya

👤Katılımcı sayısı: 6

🔊 Dil: İngilizce

🎂 Yaş: 18 – 25

✅ Son Başvuru Tarihi: 28.07.2023

✅ Konaklama, 3 öğün yemek ve projeyle ilgili diğer harcamaların %100’ü Avrupa Komisyonu tarafından karşılanmaktadır

✈ Seyahat bütçesi 275€’ya kadardır.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version