Site icon Erasmusgram

İtalya , Roma Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

SCI İtalya’nın “La Città dell’Utopia” projesi 2003 yılında başlamıştır ve çoğunlukla yaşlılar, üniversite öğrencileri ve Latin kökenli göçmen ailelerin yaşadığı popüler bir banliyö bölgesi olan San Paolo mahallesinde (Valeriano 3F – Roma üzerinden) yer almaktadır.

 

Amerika, kuzeydoğu Avrupa, Asya ve Afrika. Bina, özellikle göç, çevresel sürdürülebilirlik, antifaşizm, cinsiyet ve gıda ve tüketimin kendi kaderini tayin etme ile ilgili olarak aktif vatandaşlık üzerinde çalışan çeşitli grup ve derneklere ev sahipliği yapmak için kullanılıyor. Şu anda çalışılan ofis burada bulunuyor.

 

“La Città dell’Utopia”da yürütülen başlıca faaliyetler şunlardır:

Uluslararası çalışma kampları, kuzey/güney eğitimleri ve uluslararası gençlik toplantıları (eğitimler, seminerler, gençlik değişimleri ve kapasite geliştirme faaliyetleri) düzenlemek ve ev sahipliği yapmak.

Farkındalık artırıcı etkinlikler düzenlemek ve yürütmek.

Konferanslar, toplantılar, festivaller, fotoğraf sergileri, tematik yemekler, çiftçi pazarları ve müzik, grup dansları, dil kursları, bahçecilik kursları düzenlemek.

Hedefler

– Kültürlerarası ve dil becerilerini geliştirmek için gönüllüleri uluslararası bir boyuta dahil etmek;

– somut deneyimler yoluyla yaygın eğitim araç ve yöntemlerinin edinilmesini teşvik etmek;

– SCI İtalya, Service Civil International (SCI) ağı ve hareketinin değerlerini paylaşın ve çoğaltın: uluslararası dayanışma ve gönüllülük, sosyal içerme, barışçıl çatışma çözümü, şiddetsiz iletişim;

 

– girişimlerin ve projelerin geliştirilmesinde ve uygulanmasında işbirliğinin, ortak katılımının ve sistematik yaklaşımın önemi konusunda farkındalığı artırmak.

 

Cep harçlığı: 300 € verilecektir.

 

Seyahat masrafları: ESC finansman kurallarına göre karşılanır, maksimum geri ödeme olarak 275 €

Vize ücreti: 100€’ya kadar karşılanacaktır.

 

Proje hakkında kapsamlı bilgi ve başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version