Site icon Erasmusgram

İtalya , Puglia : 5 Gün Erasmus+ Seminer

Bu seminer, gençlerin sosyal girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesinde oynadıkları role ilişkin farkındalığı artırmayı amaçlamaktadır.

Amaç, gençlik çalışmasının daha kararlı ve gelişmiş bir toplum yaratmaya nasıl katkıda bulunabileceğini anlamaktır.

 

Genel açıklama

 

Gençleri temel bilgi ve uzmanlıkla donatarak, kişisel gelişimi besleyerek ve uyum sağlama, savunuculuk, ağ oluşturma ve risk yönetimi gibi önemli alanlarda öğrenmeyi kolaylaştırarak, gelecek nesil genç girişimcilere ilham verebilecek destekleyici mentorlara dönüşebilirler.

 

 

Bu rolün önemini ve hem gençler hem de toplum üzerinde yarattığı derin etkiyi kabul etmek çok önemlidir.

 

Bu seminer aynı zamanda sosyal girişimcilik ve sosyal işletmeciliğin işsizlikle mücadelede ve genç vatandaşlar arasında daha fazla sosyal katılımı teşvik etmede etkili araçlar olarak anlaşılmasını da geliştirecektir.

 

Seminer, sosyal girişimcilik ekosistemindeki çeşitli deneyimlere değinerek katılımcılara ilham verecek.

 

Ek olarak, katılımcıları girişimcilik çabalarını desteklemek için yeni yeterlilikler kazanmaya teşvik eden Avrupa Girişimcilik Yeterlilik Çerçevesi’ni tanıtacak.

 

Bu aktivitenin amacı, katılımcıların gençlik çalışmalarının daha sorumlu ve gelişmiş bir toplum yaratmaya nasıl önemli ölçüde katkıda bulunabileceğini anlamalarını teşvik etmektir.

 

Amaç

 

Bu seminerin amacı gençlik çalışmasının yeterlilik geliştirme, sosyal girişimcilik ve gençlerin istihdam edilebilirliği alanındaki önemli katkısı konusunda farkındalığı arttırmaktır.

Hedefler

Farklı Avrupa yeterlilik çerçeveleri hakkında derinlemesine düşünüp bilgi edinin ve gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmak için geliştirilmesi gereken çeşitli yeterlilikleri araştırın

Gençler arasında girişimcilik öğrenimini teşvik etmek için gençlik çalışmalarındaki stratejileri ve kaynakları keşfedin.

Gençlerin istihdam edilebilirliğini ve girişimciliğini artırmada gençlik çalışanlarının rolünün tanınmasının önemine ilişkin farkındalığı artırmak.

 

Gençlerin istihdam edilebilirliğine yönelik bir strateji olarak sosyal girişimciliğin özelliklerini, faydalarını, değerlerini ve faktörlerini tanıtmak ve bunlar üzerinde düşünmek.

 

Katılımcıları, gençlerin istihdam edilebilirliği için bir güç olarak sosyal girişimciliği üstlenmeye ve kullanmaya motive edin.

Katılımcılar arasında işbirliği ve deneyim paylaşımı için bir ağ oluşturun.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version