Site icon Erasmusgram

İtalya – Palermo’da ESC Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama , yemek, vize, seyahat sigortası ve projeyle bağlantılı masraflar karşılanacaktır.

Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır. İtalyanca dil desteği verilecektir.

Proje nerede gerçekleşecektir?

Palermo , İtalya

Proje hakkında bilgi

MAPPING SOLIDARITY, farklı ülkelerden gelen 6 gence hitap eden Avrupa Dayanışma Programı projesidir.

Proje, farklı konularda (vatandaşlık, spor, sanat, kültür, yemek, genç girişimcilik gibi) yaygın eğitim faaliyetlerinin ve becerilerin hazırlanmasına, geliştirilmesine ve uygulanmasına genç gönüllüleri dahil ederek sosyal içerme, eşit fırsatlar ve dayanışma değerlerini teşvik etmektedir.

CESIE ve yerel ağı (göçmenler, çocuklar ve engelliler için hizmet sağlayan dernekler) tarafından uygulanan gençler (göçmenler, sığınmacılar, mülteciler, engelliler, NEET’ler vb.) için insan hakları vb.

Her gönüllü haftada 30-35 saat (Pazartesiden Cumaya) katılacaktır.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

CESIE, tüm ESC gönüllüleri için kalacak yer sağlayacaktır. Palermo’da bir şehir merkezinde bulunan bir dairede ağırlanacaklar ve odayı aynı cinsiyetten başka bir gönüllü ile paylaşacaklar.

Yemek masrafları CESIE tarafından karşılanmaktadır. Gönüllülerin faaliyetlerini gerçekleştirecekleri yerel kuruluşların çoğu şehir merkezinde yer almaktadır. Uzak mesafelerde toplu taşıma masraflarını CESIE karşılayacaktır.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Varışta, her gönüllü, Palermo’da CESIE tarafından sağlanan bir varış üzerine eğitime katılacak. Uzun süreli gönüllülük hizmetine katılan gönüllüler, İtalyan Ulusal Ajansı tarafından sağlanan bir varış eğitimine ve ara dönem değerlendirmesine katılacaklardır.

Ayrıca gönüllüler, CESIE ile bir ara değerlendirmeye katılma fırsatına da sahip olacaklar. Ayrıca, İtalyan dil enstitüsünde Palermo’da 40 saatlik çevrimiçi dil kursuna ve 40 saatlik isteğe bağlı İtalyanca dil kursuna katılma fırsatına sahip olacaklar.

KATILIMCI PROFİLLERİ

18-30 yaş – temel düzeyde İngilizce, farklı hedef gruplarla (çocuklar, göçmenler, engelli yetişkinler vb.) bir ekipte çalışmak için güçlü motivasyon ve ilgi; Küçükler ve gençlerle çalışırken temel deneyimler veya motivasyonu olan kişiler

Projeye Şubat 2022’den başlamak üzere gönüllü aranıyor ve 2022 Ekim sonunda bitecek.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

Exit mobile version