Site icon Erasmusgram

İtalya , Palermo Erasmus+ Projesi 1-9 Haziran

1-9 Haziran 2022 tarihlerinde İtalya’nın Palermo şehrinde gerçekleşecek eğitim kursu için katılımcılar aranmaktadır. Derneğimizi temsil etmek üzere GESSI – Green Space for Social Inclusion projesine Türkiye’den 4 katılımcı dahil edilecektir.

Aranan kriterler;
– En az B1 seviyesinde İngilizce,
– Gençlik çalışmaları, Erasmus+ Programları alanlarında deneyim,
– Projenin konusuna ilgi duymak,
– 18 yaşından büyük olmak

Projeye İtalya, Bulgaristan, Polonya, İspanya, Portekiz, Romanya ve Litvanya’dan toplam 29 katılımcı dahil edilecektir.

Projenin Özeti aşağıdadır:

Proje, Avrupa çapında öğretim, eğitim ve gençlik çalışmalarının kalitesini yenilem ek ve iyileştirmek amacıyla eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında çalışanların mesleki gelişimlerini desteklemeye çalışacaktır.

Sosyal dışlanmayla mücadele etme baskısı ile karşı karşıya kalan sosyal içerme, özellikle istihdam, yaşam boyu öğrenme ve mesleki rehberlikle ilgili olarak Avrupa politikalarının temel hedeflerinden biri haline geldi. Kapsayıcı, ekonomik olarak müreffeh ve sağlıklı toplumların gelişmesinde gençlik çalışmalarının rolünü güçlendirecek yenilikçi uygulamalara ihtiyaç duyulurken, gençlerin doğa ile iç içe olmalarını sağlayacak ve kendilerini özgürce hissedebilecekleri güvenli ve rekreasyonel alanlara ihtiyaç vardır.

Gençlerin sosyal esenliğine katkı sağlayacak, kapasitelerini geliştirecek ve topluma tam olarak entegre olmalarını sağlayacak bu tür mekanlara ihtiyaç vardır. Ayrıca, çevresel açıdan sürdürülebilir ve daha yeşil bir Avrupa inşa etmenin önemi ve aciliyeti vurgulanmalı ve gençlere ortak amaç için nasıl katkıda bulunabilecekleri ve çalışabilecekleri konusunda rehberlik edilmelidir.

Hedefler

– Kent bahçeleriyle bağlantılı eğitim yöntemlerini kullanarak gençlik çalışanlarının yetkinliklerinin geliştirilmesi yoluyla daha kapsayıcı, sürdürülebilir ve müreffeh bir toplum inşa etmek.

– Kent bahçelerini sosyal içerme ve kişisel gelişim için verimli bir zemin olarak kurmak ve sürdürmek için marjinalleşmiş gençleri dahil etmek için gençlik çalışanlarını ve topluluk üyelerini yenilikçi ve etkili araçlarla donatmak;

– AB kuruluşları arasındaki işbirliğini ve iyi uygulamaların paylaşımını güçlendirmek, böylece kendi kuruluşlarında kaliteli gençlik çalışması için kapasite oluşturmaya ve kentsel bahçelerin yönetimine dayalı eğitim yöntemleri geliştirmeye katkıda bulunmak.

Gençlik çalışanları ve gelecekteki diğer yararlanıcılar şunları yapabilecektir:

– Marjinalleştirilmiş gençlik ve topluluk üyeleri için niteliksel müdahaleyi şekillendirmek için kentsel bahçecilikte özel eğitim faaliyetleri planlayın.

– Erasmus+ Programı ve onun AB’deki gençlik işbirliği fırsatları hakkındaki bilgileri paylaşmak.

– Sosyal amaçlı Kent Bahçeleri yönteminin gençlerin tutum ve uygulamaları üzerindeki etkisini izlemek.

– Sosyal nesiller arası ve kültürler arası bağlantılar lehine beceri ve bilgi kombinasyonu, yansıma paylaşımı, öğrenme süreci ve kolektif yaratma konusunda gençleri teşvik etmek.

 

Katılımcıların faaliyet süresi boyunca 3 öğün yemekleri ve konaklaması proje bütçesinden karşılanacaktır. Seyahat masrafları, biletlerin gerçek maliyetlerine göre Erasmus+ programı tarafından belirlenen bütçe sınırına kadar geri ödenecektir.

Avrupa Birliği mesafe kuralları gereği yol masrafları 275 EUR’a kadar karşılanacaktır. Vizeye ihtiyaç duyan katılımcılar için de 120 EUR vize bütçesi ayrılmıştır.

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Başvurularınızı 15 Nisan 2022 saat 23:59’a kadar yapabilirsiniz. Katılımcı seçimleri başvuru kurallarına uygun ve eksiksiz başvuru yapan adaylar arasından yapılacaktır. Detaylı infopack başvurusu olumlu sonuçlanan katılımcılar ile paylaşılacaktır.

Exit mobile version