Site icon Erasmusgram

İtalya , Palermo : 7 Ay Gönüllülük Projesi

FAALİYET TANIMI

 

Bu proje, farklı ülkelerden gelen gençlere yönelik  bir Avrupa Dayanışma Programı projesidir.

 

Proje, genç gönüllüleri zihinsel hastalıkları olan ve sosyal açıdan dezavantajlı kişilerin bulunduğu bazı yerel merkezlerin desteklenmesine dahil ederek sosyal içermeyi, fırsat eşitliğini ve dayanışma değerlerini teşvik ediyor.

 

Gönüllüler ayrıca gençlere (çocuklar, toplumdaki insanlar) yönelik farklı konularda (vatandaşlık, spor, sanat, kültür, sürdürülebilir hareketlilik, genç girişimcilik, insan hakları vb.) yaygın eğitim faaliyetlerinin hazırlanmasına, geliştirilmesine ve uygulanmasına da katılacak.

 

CESIE ve yerel ağı (çocuklara, ihtiyaç sahiplerine, göçmenlere ve engellilere yönelik hizmet sağlayan dernekler) tarafından uygulanan ihtiyaçlar, göçmenler, engelliler, NEET’ler vb.).

Her gönüllü haftada 30-35 saat (Pazartesi’den Cuma’ya) görev alacaktır. Haziran 2024’ten itibaren projeye başlayacak gönüllüler arıyoruz.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

CESIE tüm ESC gönüllülerine kalacak yer sağlayacaktır. Palermo’da şehir merkezinde bulunan bir dairede ağırlanacaklar ve odayı aynı cinsiyetten başka bir gönüllüyle paylaşacaklar.

 

Yemek masrafları CESIE tarafından karşılanmaktadır. Gönüllülerin faaliyetlerini gerçekleştireceği yerel kuruluşların çoğu şehir merkezinde bulunuyor. Uzak mesafe olması durumunda toplu taşıma masraflarını CESIE karşılayacaktır.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Varışlarının ardından her gönüllü, Palermo’da CESIE tarafından sağlanan bir varış eğitimine katılacak.

 

Uzun vadeli gönüllülük hizmetine katılan gönüllüler, İtalyan Ulusal Ajansı tarafından varışta verilecek bir eğitime ve ara değerlendirmeye katılacak.

 

Ayrıca gönüllüler CESIE ile bir ara değerlendirmeye katılma fırsatına da sahip olacak. Ayrıca çevrimiçi bir dil kursuna katılma ve 40 saatlik isteğe bağlı olarak Palermo’daki İtalyan dil enstitüsünde İtalyanca dil kursuna katılma fırsatına da sahip olacaklar.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

18 -30 yaş arası

 

– Temel düzeyde İngilizce, farklı hedef gruplarla (çocuklar, göçmenler, engelli yetişkinler vb.) bir ekipte çalışmaya yönelik güçlü motivasyon ve ilgi;

-Reşit olmayanlarla ve gençlerle çalışırken temel deneyimler veya motivasyon. Tüm hareketlilik süresi boyunca kullanılabilirlik.

 

Not: Başvurular kapanmıştır.

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version