Site icon Erasmusgram

İtalya , Palermo 2 Haftalık Gönüllülük Projesi

FAALİYET AÇIKLAMASI

“Sağlıklı Sosyal Gönüllülük: Aktif yaşam tarzları, vatandaşlık ve sosyal eşitlik için ESC” projesi, bir grup gönüllüyü gençlerin katılımını teşvik etmeyi amaçlayan sosyal faaliyetlere dahil etmek istiyor ve sosyal ve ekonomik entegrasyon, kapsayıcılık ve sağlıklı girişimlere odaklanacak.

 

Katılımcılar yerel gönüllüleri ve Palermo’daki üç evsizler merkezinin personelini destekleyecek. Noel döneminde yapılacak olan etkinlikler vardiyalı olarak küçük gruplar halinde uygulanacak olup, bunlar arasında yerlerin bakımı, kantin hizmetine destek ve öğleden sonra etkinliklerine kataılacak;

Gece faaliyetlerinde Kızıl Haç’a destek, sokakta yaşayan insanlara yardım; evsizleri konaklama tesislerinden birinde ağırlamak.

ESC gönüllüleri, bu faaliyetleri yerel gönüllülerle birlikte ve yerleşim yerlerinin konukları ile işbirliği içinde uygulayacaktır.

Etkinlikler Palermo’nun farklı yerlerinde gerçekleşecektir.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Konaklama, şehir merkezinde bulunan, özel banyolu üç yataklı veya dört yataklı odalarda bulunan sade bir hostelde olacaktır.

Kahvaltı hostelde servis edilecektir. Yemekler ev sahibi kuruluşlar tarafından sağlanacaktır.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Varışta eğitim; ev sahibi kuruluşlar tarafından yürütülen özel eğitim.

KATILIMCI PROFİLİ

Gönüllüler: savunmasız kişilerle ve onlar için çalışan kuruluşları desteklemekle ilgilenmeli; projenin konusuyla ilgilenen (sosyal içerme, entegrasyonlar, topluluk yaşamı, eşitsizlik); 18-30 yaş arası; farklı savunmasızlık türleri ve farklı sosyal ve ekonomik geçmişe sahip insanlarla etkileşime girmeye hazır; el işçiliği ve/veya gece de dahil olmak üzere farklı türden faaliyetlere aktif olarak katılmaya ve esnek olmaya istekli; açık fikirli, girişken, empatik. Katılımcılar Noel ve diğer tatillerde çalışmaya hazır olmalıdır.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version