Site icon Erasmusgram

İtalya , Nettuno Gönüllülük Projesi

FAALİYET AÇIKLAMASI

Proje sosyal bir çiftlik olan Asino chi Legge’de gerçekleşecek. Felsefesi, çeşitliliğe saygı duymaya ve insanların benzersizliğini artırmaya dayalı olarak herkes için sağlıklı yaşam yolu oluşturmaktır.

 

Çiftlik, herkes için açık hava öğrenme yeridir, bu nedenle engelli insanlarla yakınlaşmayı ve ilişki kurmayı seven gençlere güzel bir büyüme fırsatı sunar.

Gönüllülerin temel görevleri, engelli insanlarla etkileşim kurmak, özel ihtiyaçları olan insanlar aracılığıyla destekleyici bir tutum geliştirmek, insanların özerklik becerilerini geliştirmeleri için nasıl desteklenebileceğini öğrenmek, evcil hayvan terapisi faaliyetlerinde eşeği kullanmayı öğrenmek, bir evde nasıl yaşayacağını öğrenmek olacaktır.

Eğitim çiftliği, doğada yaşam etiğini uygulamak ve çevreye saygı duymak, sürdürülebilir bir tutum geliştirmek ve uygulamak, organik bir bahçeyi yönetmeyi öğrenmek: tohum, bitki, yeme; ESC Programının tanıtımı üzerinde çalışarak, çok kültürlü bir ekipte yaşamayı ve öğrenmeyi öğrenin;

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllü, NETTUNO’da bir gönüllünün dairesinde ağırlanacak: paylaşımlı çift kişilik odalar ve bir banyo, bir oturma odasına bağlı ortak mutfak kullanacaktır.

Wi-Fi bağlantısı, mutfak malzemeleri ve nevresimler dahildir.

Gönüllü, istediği gibi kullanmak üzere bir bisiklet alma şansına sahiptir. Ayrıca gerektiğinde çiftliğin diğer üyeleriyle birlikte işe ulaşmak için toplu taşıma araçlarını kullanma şansına sahip olacak.

Her gönüllü aylık 300 € cep ve yemek yardımı alacak

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllüler, yabancılar için profesyonel İtalyanca öğretmeni tarafından 20 saatlik İtalyanca dil kursunun yanı sıra Çevrimiçi Öğrenme sisteminde çalışma fırsatı alacaklar.

Gönüllüler, İtalyan Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen OAT & MT toplantılarına katılacaklar. İlgilenirse, gönüllü E+ ve ESC proje organizasyonu hakkında daha fazla bilgi edinebilecek.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

Doğa, hayvanlar ve özel ihtiyaç sahibi insanlarla yakın temas halinde bir eğitim deneyimi yaşamak isteyen bir genç (erkek veya kadın).

Proje, zihinsel engellilik boyutunu keşfetmek ve farklı yetenekler hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen bir genci karşılıyor.

Ayrıca farklı bir deneyim yaşamak isteyen bir gençlik, kendine özgü çevre ve birliktelik yaşam dinamiği ile ilişki yaratmaya dayanır.

Katılımcıya, engellileri özerkliklerini yaşamaları ve becerilerini geliştirmeleri için güçlendirmeye yönelik bir duyarlılık geliştirme fırsatı sunar.

 

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version