Site icon Erasmusgram

İtalya , Napoli Uzun Dönem ESC Gönüllülük Projesi

Punta Campanella MPA, Sorrento yarımadasında, Napoli Körfezi, Capri adası ve Amalfi kıyısı arasında yer alır ve bu havzadaki en biyolojik çeşitliliğe sahip alanlardan birini içerir.

Bu bölge “sirenlerin şarkılarıyla büyülenmiş, denize dökülen dağlardan” oluşuyor. Konumu nedeniyle lüks ve kitle turizmi için tercih edilen bir destinasyon olma özelliğine sahiptir.

DKA, bu doğal yerleri daha da büyüleyici ve gizemli kılan eski uygarlıkların izlerinin bulunduğu Ieranto körfezi gibi doğal yerleri korumayı amaçlıyor.

Kıyı alanlarının sürekli olarak insan tarafından sömürülmesi, deniz koruma ihtiyacına yol açmıştır ve bu nedenle DKA oluşturulmuştur.  Karadan ulaşımın zor olması ve berrak suları nedeniyle bu bölge tatil dönemlerinde tekne ve yatların durup demirlemeleri için mükemmel bir yerdir.

 

Deniz kaynaklarının dengeli kullanımı için izleme, ekoturizm ve koruma anahtar kelimelerdir ve bu faaliyetlerin yürütülmesinde gönüllüler önemli bir rol oynamaktadır.

Proje detayları hakkında

Proje, ESC programının bir parçasıdır ve İtalyan Ulusal Ajansı tarafından finanse edilmektedir. Bu fonlar sayesinde gönüllüler için şu masrafları karşılanacaktır:

Gidiş-dönüş – projenin başında ve sonunda Sorrento Yarımadası’na geliş ve dönüş;

Konaklama – diğer gönüllülerle ortak konaklama ve odalar;

Gıda Harcamaları – her gönüllüye gıda masraflarını karşılaması için ayda 150 € garanti edilir (muhtemelen kupon şeklinde);

Harçlık – ekstra harcamalar için her gönüllüye aylık 150€ garanti edilir;

Eğitim – Sant’Anna Enstitüsü Sorrento’da bir aylık günlük İtalyanca dersleri de dahil olmak üzere çeşitli eğitim oturumları, çalışmalarımızı destekleyecek en iyi araçları onlara vermek için gönüllülere sunulacak;

Oryantiring – projenin ilk adımı, yerel toplumla bütünleşmek, kendinizi yeni şehrinizde yönlendirmek ve kendinizi evinizde hissetmek için Yarımada’nın ve Napoli eyaletinin coğrafyasını anlamaktır;

Mentorluk – gönüllüler, eğitim sürecini, faaliyetlerin ilerleyişini ve proje sırasında karşılaşılabilecek olası sorunları analiz etmek ve yansıtmak için mentorlar ve koordinatör ile haftalık toplantılara katılacaklardır.

9 ay süresince (Mart – Aralık 2023  tarih aralığında projeye kendisini verecek ve organizasyonun farklı düzeylerinde çalışmak isteyen 10 gönüllü seçilecektir.

 

Gönüllüler, haftada 30 ila 40 saat (günde 6-8 saat) taahhütle park girişimlerini destekleyecektir.

Haftada 2 boş günün tadını çıkaracaklar (mutlaka hafta sonu günleri olması gerekmez).

Ayrıca, bu harika ülkeyi gezmek veya sadece dinlenmek için biriktirip kendilerinin seçebilecekleri aylık 2 ücretsiz günün keyfini çıkaracaklar. Çalışma ofiste ve sahada yapılacaktır (yılın zamanına bağlı olarak ± 50/50)

 

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

 

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version