Site icon Erasmusgram

İtalya , Milano 4 Gün Erasmus+ Seminer

Laboratuvar, gençlik çalışanlarının eğitimi ve öğretimi bağlamında geliştirilen ve uygulanan araç ve metodolojileri sergileme ve deneme fırsatı sunmaktadır. Etkinlik özellikle Avrupa boyutunun gençlik çalışması uygulamalarında nasıl bir rol oynadığını araştırmayı amaçlıyor.

 

Avrupa boyutundan neyi kastediyoruz?

Farklı politika belgelerinde [1] gençlik çalışmaları genellikle gençlerin kendilerini toplumların aktif vatandaşları olarak bulmalarını desteklemede kilit bir aktör olarak tanımlanmaktadır.

 

Temel hakları, demokrasiyi, eşitliği, dayanışmayı ve çeşitliliğe saygıyı vurgulayan Avrupa değerleri gençlik çalışmalarında yol gösterici ilkeler olarak hizmet eder.

 

Gençlik çalışması, farklı geçmişlere sahip gençlerin katılabileceği, kendilerini özgürce ifade edebileceği ve karar alma süreçlerine katılabileceği kapsayıcı alanlar yaratarak bu değerleri aktif olarak destekler.

 

Gençlik çalışmaları, karşılıklı saygıyı, hoşgörüyü ve anlayışı teşvik ederek genç bireylerin Avrupa’nın kültürel, sosyal ve dilsel çeşitliliğinin zenginliğini takdir etmelerini ve benimsemelerini sağlar.

 

Üstelik bu boyut Avrupa gençlik çalışmalarına ilişkin bilgiyle de ilgilidir; hareketlilik programlarının sunduğu olanaklar da dahil olmak üzere gençlik ve gençlik çalışmaları üzerinde etkisi olan politikalar.

Özel hedefler

 

Avrupa boyutu da dahil olmak üzere gençlik çalışanlarının eğitim ve öğretimine yönelik müfredatların tasarlanması ve uygulanmasında yer alan örgün ve yaygın eğitim sektörlerinden ilgili paydaşları bir araya getirmek ve işbirliğini geliştirmek;

Gençlik çalışanlarının eğitimi ve gençlik çalışanlarının eğitimi bağlamında (uluslararası) gençlik çalışması uygulamalarında geliştirilen ve uygulanan farklı modelleri, araçları, teorileri ve metodolojileri bir araya getirmek.

 

Avrupa boyutunun siyasi yönleriyle ilgili olarak gençlik çalışanlarının eğitimi ve öğretimiyle bağlantılı ilgili hususları ve zorlukları araştırmak ve tartışmak; Avrupa şüpheciliğiyle nasıl başa çıkılır? Beklentiler ve gerçekler bağlamında siyasi eğitim nasıl ele alınır?

 

Avrupa Eğitim Stratejisi ve Avrupa Gençlik Çalışma Gündemi bağlamında başlatılanlar gibi, gençlik çalışanlarının bir meslek olarak eğitimi ve tanınmasıyla bağlantılı tamamlayıcı süreçlerle bağlantılar oluşturmak.

 

Format ve çalışma tarzı

Laboratuvar, farklı bir grubu bir araya getirerek kapsamını genişletmeyi hedefliyor.

 

Laboratuvarda yöntemleri, araçları ve metodolojileri paylaşmak ve uygulamak ve farklı müfredatlara uyarlanmış yeni yöntemlerin nasıl geliştirilebileceği üzerine düşünmek için sunumlar, tartışmalar, etkileşimli oturumlar ve çalıştaylar bulunmaktadır.

 

Bu faaliyetler aracılığıyla katılımcılar, Avrupa Gençlik Çalışmalarıyla ilgili yaklaşımların müfredata entegre edilmesine yönelik stratejiler geliştirecek ve sektörün kapasitesinin geliştirilmesine yönelik ileriye dönük yollar önerecek.

 

Organizatörler katılımcılara Avrupa boyutunu müfredat ve eğitim programlarına daha fazla entegre etmeleri konusunda ilham vermeyi amaçlıyor.

17-20 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecektir.

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version