Site icon Erasmusgram

İtalya , Luserna San Giovanni : 11 Ay Gönüllülük Projesi

Torino’nun 50 kilometre uzağında, Luserna San Giovanni adlı şirin bir köyde yer alan Asilo Valdese, yaşlılara destek olma misyonuyla yüz yıldan fazla bir süre önce kurulmuş, Valdocu Evanjelist Kilisesi’ne bağlı, kâr amacı gütmeyen bir yaşam evi olarak hizmet vermektedir.

 

Bu tesis, bakıma muhtaç 96 kişi ve bağımsız yaşayabilen 20 kişi için konaklama imkanı sunar. Sağlık profesyonelleri, sosyal hizmet uzmanları, terapistler, eğlence sorumluları ve kişisel yardımcılar gibi çeşitli alanlardan personel, ayrıca mutfak, temizlik, bakım ve idari işlerde çalışan ekip üyeleriyle donatılmıştır.

 

Gönüllüler, sakinlerin bağımsızlığını ve yaşam kalitesini yükseltmek için çeşitli etkinliklerde destek sağlar ve sanat, yemek pişirme, okuma gibi atölye çalışmalarına katkıda bulunur.

 

Ayrıca, haftalık programlamaya aktif olarak dahil olup, kişisel yetenek ve ilgilerine göre aktivite önerilerinde bulunabilirler.

 

KONAKLAMA VE LOJİSTİK BİLGİLERİ

 

Gönüllüler için sağlanan konaklama, haftanın her günü üç öğün yemek içerir.

 

Gönüllüler, diğer iki uluslararası gönüllü ile birlikte, yaşam evinin özel bir bölümünde bulunan ve ortak kullanım alanlarına (yemek odası, mutfak, banyo) sahip bir dairede, ya ortak bir yatak odasında (en fazla bir kişi ile) ya da tek kişilik odalarda kalabilirler.

 

Daire, yaşam için gerekli tüm eşyalarla tam donanımlıdır ve havlu ile yatak takımları da sağlanmaktadır.

Gönüllülük faaliyetlerine yürüme mesafesinde olduğundan ek bir ulaşım aracına ihtiyaç duyulmamaktadır.

 

EĞİTİM VE GELİŞİM OLANAKLARI

 

Gönüllüler, varıştan itibaren başlayan ve Diaconia Valdese tarafından düzenlenen ara seminerler ile değerlendirme seminerlerini kapsayan kapsamlı bir eğitim programına katılacaklardır.

 

Bu seminerlerde, Diaconia Valdese’nin ev sahipliği yaptığı diğer tüm gönüllülerle tanışma fırsatı bulacaklar. Diaconia Valdese, Luserna San Giovanni ve Torre Pellice gibi komşu köylerde bir dizi uluslararası gönüllülük projesine ev sahipliği yapmaktadır.

 

Gönüllüler, ESC projesi kapsamında İtalyan Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen seminerlere de katılırlar.

 

ARANAN GÖNÜLLÜ PROFİLİ

 

18 ile 30 yaş aralığında, özel bir beceri veya deneyim gerektirmeyen, motive olmuş ve projeye ilgi duyan iki gönüllü aramaktayız. Adayların öğrenmeye açık, değişim için hazır ve yeni bir maceraya atılmaya istekli olmaları beklenmektedir.

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version