Site icon Erasmusgram

İtalya Gönüllülük Projesi – 4 Gönüllü Seçilecektir

İtalya’da Gerçekleşecek ESC Gönüllülük Projesi

Projenin Tarihleri:  Şubat 2021 – Ağustos 2021

Faaliyetin Şubat ayının ortası gibi başlanması planlanıyordu fakat pandemiden dolayı Mart ayının başında olabilir.

Proje Adı: Discovering A Path to Dreams

Proje Konusu:

Proje için 18 – 30 yaş aralığında 4 gönüllü seçilecektir. 3 gönüllü kısa dönem (2 ay) olarak gönderilecektir.  1 gönüllü ise uzun dönem (6 ay) İtalya’da gönüllülük yapacaktır.

İlk etapta 1 uzun ve 1 kısa dönem gönüllü hareketliliğe başlayacaktır. Diğer iki kısa dönem gönüllüsü 2’şer aylık ara ile faaliyetlere başlayacaktır. Kısaca söylemek gerekirse 3 kısa dönem gönüllü 1+1+1 şeklinde hareketliliğe katılacaktır.

Projenin gerçekleşeceği yer İtalya’nın Reggio Calabria şehridir. Gönüllülük faaliyetlerini  gençlik alanında  gerçekleştiren Sivil toplum kuruluşunda (STK)  gönüllülük yapılacaktır.

Gönüllülük faaliyetlerinin içeriği, kurumun amaçlarının doğrultusunda yerel halkla  gerçekleştirilecek gençlik çalışmaları ve sosyal sorumluluk faaliyetlerini kapsar. Kültürel farklılıklar, sosyal sorumluluk duygusu, aktif vatandaşlık, sosyal içerme konusunda bir farkındalık geliştirilmesi ve yerel toplumlarda bulunan ve yaygın olarak görülen önyargı ve nefret söylemini bitirmek için yaygın eğitim metotları ile çalışmalar yapılacaktır.

Proje Türü:  Avrupa Dayanışma Programı(ESC) – Gönüllülük

Projenin Finansal Detayları 

Seyahat masrafları, yemek, konaklama, vize masrafları, yerel ulaşım masrafları karşılanacaktır. Gönüllü bulunduğu her ay boyunca cep harçlığı alacaktır.

Projenin Gerçekleşeceği Ülke ve Şehir: İtalya – Reggio Calabria

Ev Sahibi Kuruluş : APICE (Integrated Promotion Agency for Citizens in Europe)

Projenin Faaliyet Detayları

APICE – Avrupa Vatandaşları için Entegre Tanıtım Ajansı), kamu bilincini artırarak ve Avrupa Birliği’nin temel değerlerini ve kuruluş ilkelerini yayarak ortak bir Avrupa kültürünü teşvik etmeyi amaçlayan 35 yaşın altındaki gençlerin ulusal bir organizasyonudur.

APICE, özellikle bu alanda, vatandaşların, kar amacı gütmeyen kuruluşların, kamu ve özel kuruluşların, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi girişimlerinin ve programlarının katılımını destekleyerek gençlik katılımının, sosyal gelişimin, diyalogun ve işbirliğinin iyileştirilmesine aktif olarak katkıda bulunur. gençlik, insan hakları eğitimi, spor ve sürdürülebilir kalkınmayı destekler

APICE, projelerini ve faaliyetlerini farklı metodolojik yaklaşımlarla yürütür: APICE, proje tasarımı ve yönetimi üzerine özel eğitim kursları ve seminerler, farkındalık ve Avrupa vatandaşlığı seminerleri, yapılandırılmış diyalog girişimleri, gençlere, gençlik çalışanlarına, eğitimcilere, öğretmenlere ve profesyonellere yönelik konferanslar sunar. alanla ilgileniyor. Ek olarak, APICE, eğitmenlerini ve kolaylaştırıcılarını farklı yaygın eğitim yöntemlerini deneyerek gençlerin katılımını, yaratıcılığını ve öğrenme yeteneğini teşvik etmeye teşvik eder. APICE, gençlik değişimi, eğitim kursları, yapılandırılmış diyalog, Avrupa Konseyi seminerleri, çalışma toplantıları, konferanslar ve Calabria, Campania, Sicilya, Abruzzo’daki gençlerle yerel girişimler gibi bu yöntemlerle gerçekleştirilen çeşitli uluslararası eğitim deneyimlerine dahil olmuştur. Lazio, Friuli Venezia Giulia, Piedmont, Lombardy, Emilia Romagna, katılımcıların ve eğitmenlerin / kolaylaştırıcıların yaygın eğitimin gücünü öğrendiği ve deneyimlediği, İtalya’da ve yurtdışında çok sayıda gençlik grubu ile faaliyetler gerçekleştirdi.

APICE ayrıca, proje yöneticileri, eğitmenler ve kolaylaştırıcılardan oluşan bir havuz aracılığıyla Avrupa ofislerinin, Eurodesk, Europe Direct ve diğer benzer ofislerin uygulanması ve yönetilmesinde kamu kurumlarını destekler.

Başvurular için son tarih:  22 Ocak 2021 23:00

Başvurunuzu  youth@arel.edu.tr  mail adresine İngilizce dilinde Europass CV ve Motivasyon mektubunuzu yollayınız. E-posta konu başlığına ESC-İtalya yazınız.


Europass CV ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Europass CV hakkında videomuzu izlemek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız


Başvuru ve Değerlendirme Süreci

Başvurunun son tarihine dek yapılacak bütün başvurular ev sahibi kuruluş tarafından değerlendirilecektir.

Doğru ve tam şekilde başvurusunu yapan adayların gönderdiği Europass CV ve Motivasyon Mektupları değerlendirilecek ve seçilen kişiler ile mülakat yapılacaktır. Projeye uygun görülen adaylarla sürece devam edilecek ve Değerlendirme süreci için net bir tarih olmamak ile birlikte en kısa zamanda geri dönüşler sağlanacaktır.

Sorularınız var ise iletişime geçeceğiniz adres: youth@arel.edu.tr

Gönderici Kuruluş: İstanbul Arel Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Merkezi

Ayrıntılı bilgi ve resmi web sitesi linkine erişmek için tıklayınız

Exit mobile version