Site icon Erasmusgram

İtalya , Catania Uzun Dönem Gönülllülük Projesi

AKTİVİTE AÇIKLAMASI

Arci Catania, Catania şehrinde bulunan kültürel ve sosyal bir kuruluştur.

Örgütün ana faaliyetleri, Arci ağına bağlı yerel STK’ların (çoğunlukla gençlik, kültür veya toplum merkezleri) ve bunların şemsiye organizasyon olarak koordinasyonu ile ilgilidir.

Gönüllü, çeşitli etkinlikler aracılığıyla bu koordinasyonda bize yardımcı olacaktır: *iletişim desteği (sosyal medya, web sitesi, el ilanları, afişler vb); *kültürel bir webzine’in düzenlenmesi; *web radyo programlarında işbirliği; *Arci Catania tarafından yönetilen Avrupa projelerine lojistik destek;

*hoşgeldin masası ve ofiste genel destek; *öğrencilere ve gençlere yönelik sosyal mafya karşıtı faaliyetler; *uluslararası gençlik hareketliliği fırsatları hakkında bilgi masası* ağımızın dernekleri aracılığıyla kişisel projelerin ve etkinliklerin oluşturulması.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler, Katanya’nın merkezinde, Arci Catania ofisine yürüme mesafesinde bulunan bir dairede bir odayı paylaşacaklar. Daire, ortak mutfak, çamaşır makinesi, banyo ve oturma odası ile diğer gençlerle paylaşılmaktadır. Evle ilgili faturalar ve vergiler gibi tüm masraflar ev sahibi kuruluş tarafından karşılanacaktır. Gönüllüler yemek ve cep harçlığı için aylık para alacaklar (toplam yaklaşık 300€/ay).

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllüler, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan resmi Çevrimiçi Dil Desteğini (OLS) kullanabilecekler. Ayrıca, seviyelerine göre derneklerimizden biri aracılığıyla Katanya’daki İtalyanca dil kurslarına ücretsiz erişim hakkına sahip olacaklar.

Ayrıca Arci Catania merkezi olmayan bir CELI sınav merkezi olduğu için resmi bir sertifika veren İtalyanca dil sınavına ücretsiz olarak katılma fırsatına sahip olacaklar.

Proje tarihleri: 01/10/2022 to 31/07/2023

 

Gönüllüler ayrıca ülkedeki diğer gönüllü ESC’lerle biri vardıklarında ve diğeri projenin yarısında olmak üzere iki zorunlu eğitim kursuna sahip olacaklar.

KATILIMCI PROFİLİ

Projenin ana temalarına ve ana faaliyet alanlarına yoğun ilgi gösteren gönüllüleri ağırlamak istiyor. Diğer STK’ların alanındaki sosyal kültürel kuruluşlarda daha önceki organizasyonel deneyimler ve yukarıda belirtilen konulardaki bilgiler, gönüllülerin projeye tam entegrasyonuna yardımcı olacaktır,

 

Ancak bunlar gönüllü olarak seçilmek için gerekli ve gerekli değildir. Gönüllülerin ifade edebileceği bu projede yer almak için özel motivasyon, kişisel yaşam deneyimi ve gelecek planlarıyla tutarlılığı açısından önemlidir.

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version