Site icon Erasmusgram

İtalya , Bologna : 6 Ay Gönüllülük Projesi

FAALİYET TANIMI

 

Universo’da faaliyetler, yaparak öğrenme yaklaşımı izlenerek öğrenme ve gönüllülük arasında eşit olarak bölünmüştür.

Katılımcılar, İtalyanca dili ve kültürüyle yoğun bir şekilde ilgilenme, yabancı dil kursları, iletişim atölyeleri, Erasmus+ tanıtımı, kişisel projeler, yerel etkinlikler ve küçük idari görevlere katılırlar. Bu faaliyetler kişisel gelişimi, kültürlerarası anlayışı ve topluluk katılımını teşvik eder.

 

Universo, kültürlerarası anlayış, insan haklarının savunulması, kültürel faaliyetler, etkili iletişim, dayanışma, işbirliği ve sanatsal ifade yoluyla farklılıklara saygıyı teşvik eder. Bu değerler Universo’nun daha kapsayıcı, hoşgörülü ve birbirine bağlı bir toplum yaratma misyonunu şekillendirir.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Gönüllülere hareketli Bologna şehrinde ortak konaklama imkanı sağlanacak. Ayrıca cep harçlığı ve yemek yardımı olarak toplam 330 euro da alacaklar.

Ulaşım düzenlemeleri dahil olmasa da Bologna, şehrin çeşitli bölgelerine ve ötesine kolay erişim için mükemmel toplu taşıma seçenekleri sunuyor.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Gönüllüler deneyimlerini desteklemek için kapsamlı bir eğitim alacaklar. Buna, gönüllüleri İtalya’da geçirecekleri süre için gerekli bilgi ve becerilerle donatan, İtalyan Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen Varışta Eğitimi de dahildir.

Ek olarak ev sahibi kuruluş, gönüllülük projesinin özel ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre uyarlanmış görevle ilgili eğitim sağlayacaktır. Bu ikili eğitim yaklaşımı, gönüllülerin iyi hazırlanmalarını ve rollerine etkili bir şekilde katkıda bulunmaları için yetkilendirilmelerini sağlar.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

Yaşları 18 ile 30 arasında 2 gönüllü arıyoruz. Gönüllülerimizi geçmiş bilgi ve deneyimlerine göre değil, motivasyona göre seçiyoruz.

Bu nedenle lütfen başvuru yapmadan önce proje açıklamasını dikkatlice okuyunuz. Cinsiyete, cinsel yönelime, etnik gruba, gelire göre seçim yapmıyoruz. Motivasyon mektubunuzu eklemenizi isteyeceğiz

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version