Site icon Erasmusgram

İtalya , Bergolo Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında masraflar karşılanıyor.

 

Ana görevler

Uluslararası ve Yerel Gençlik Çalışmaları

Bergolo’da ve yurt dışında gençlik değişimlerinin, eğitim kurslarının ve gönüllülük projelerinin geliştirilmesinde Associazione Vagamondo’ya destek sağlayacaksınız.

 

Ayrıca ESC ve Erasmus + programı kapsamında gençlere yönelik uluslararası fırsatların tanıtılmasına da yardımcı olacaksınız. Ek olarak, liseler, üniversiteler, kuruluşlar ve diğer kamusal ve özel alanlardaki toplantılar yoluyla Alta Langa ve Aşağı Piedmont belediyelerine odaklanmak, kırsal bölgelerde yaşayan gençlerin gençlik fırsatlarına erişimini daha da artırmak.

 

Dijitalleşme

Gönüllüler, kentin sanatsal mirasını dijitalleştirerek online kullanılabilir hale getiren ve ziyaretçilerin eserlerin yanlarına yapıştırılan QR kodlar aracılığıyla sade bir havayla sergilenen sanat eserleriyle ilgili bilgilere ulaşmasını sağlayan Bergolo Digitale projesini tamamlayacak.

 

Dijitalleştirme yollarının Bormida Vadisi’ndeki diğer köylere ve kademeli olarak adı geçen illerin diğer belediyelerine de, ilgili kişilerle yapılan görüşmeler yoluyla insan mirasının dijitalleştirilmesi de dahil olmak üzere genişletilmesi planlanıyor.

 

 

Yerel Festivaller ve Kültürel aktiviteler

Bergolo belediyesi müzik ve sanatla ilgili festivaller ve kültürel etkinlikler düzenlemektedir.

 

Rolünüz bu etkinliklerin organizatörleriyle işbirliği yapmak ve onları desteklemek olacaktır. Ayrıca, sizin tarafınızdan yönetilen etkinliklerin veya yeni kültürel etkinliklerin organizasyonunu teklif etme ve bunlarla ilgilenme şansına da sahip olacaksınız.

 

 

Nüfus azalmasıyla mücadele

Gönüllüler, İtalya’nın izole bölgelerinden biri olarak kabul edilen Bergolo ve Bormida Vadisi’ndeki nüfus azalmasına karşı koymak için girişimlerin geliştirilmesine ve stratejilerin belirlenmesine katkıda bulunacak.

 

Bu stratejilerden biri, sürdürülebilir turizmin çeşitli kanallar aracılığıyla teşvik edilmesi ve Bergolo köyüne gelen ziyaretçilere turistik bilgiler sunulmasıdır.

 

 

Kişisel proje

 

Öğrenme hedefleriniz ve projenin hedefleri çerçevesinde kendi kişisel projenizi yürütmeniz teşvik edilecektir.

 

Proje tarihleri: Kış / Bahar 2024 – Kış/ Bahar 2025

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version