Site icon Erasmusgram

İtalya , Avrupa Gençlik Diyaloğu Projesi

İnternetle ilgili konulara ilgi duyan gençleri EuroDIG’de aktif katılımcılar olmaya hazırlayan bir etkinlik öncesi programa katılmak üzere Avrupa’nın her yerinden (Avrupa Konseyi üye ülkeleri) 30 genç aranıyor

YOUthDIG sırasında İnternet Yönetişimi hakkında bilgi edinir ve deneyimli internet politikası uygulayıcıları ile fikir alışverişinde bulunur ve tartışırsınız, aynı zamanda Avrupa’da ikamet eden gençlerle akranlar arası öğrenme ve ağ kurma deneyimi yaşarsınız.

EuroDIG’de ve aynı zamanda küresel IGF’de sunacağınız politika mesajları (bkz. Gençlik Mesajları 2021) geliştirerek aktif olarak yer alacaksınız.

YOUthDIG etkinliği, sanal toplantılar ve fiziksel etkinlik içeren çevrimiçi bir aşamadan oluşacaktır. Karma bir etkinlik için çalışıyor ve katılımcıları İtalya’nın Trieste kentinde ağırlamayı dört gözle bekliyor.

YOUthDIG İngilizce olarak düzenlenmektedir. Bağışçılar sayesinde genç katılımcıların seyahat masrafları karşılanacaktır.

YOUthDIG Organizasyon Ekibi, her yıl, gelecek sürüm için programı tasarlayan eski YOUthDIG katılımcılarından oluşur.

Bu, programı son baskılardan yansıtmak ve geliştirmek, YOUthDIG mezunları ve EuroDIG topluluğu ile daha fazla bağlantı kurmak ve Avrupa’daki gençlere, Avrupa’daki gençler için önemli olan konulara odaklanan İnternet Yönetişim Ekosistemine katılma fırsatı sağlamak için bir şanstır.

YOUthDIG sırasında, katılımcılar deneyimli İnternet politikası uygulayıcıları ile tartışır ve fikir alışverişinde bulunurlar, aynı zamanda Avrupa’da ikamet eden gençlerle akranlar arası öğrenme ve ağ kurma deneyimi yaşarlar.

İtalya’nın Trieste kentinde, gençlerin İnternet Yönetişimi ile ilgili çeşitli temaları ve konuları tartışmak üzere bir araya gelebilecekleri bir yerinde toplantı planlıyoruz.

YOUthDIG’in sonunda katılımcılar Gençlik Mesajlarını tasarlar. Bu mesajlar, İnternet Yönetişimi üzerine küresel, diğer bölgesel ve ulusal tartışmalara katkıda bulunmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından toplanan EuroDIG ve küresel İnternet Yönetişim Forumu’nda sunulmaktadır.

Başvuru 10 Şubat 2022 tarihinde sona erecektir.

Türkiye’den başvurular kabul ediliyor. 18-30 yaş arasındaki kişiler için açıktır.

Başvurunuzu İngilizce yapınız. Resmi adresine erişmek ve başvuru yapmak için tıklayınız

Exit mobile version