Site icon Erasmusgram

İtalya 6 Günlük Erasmus+ Projesi

Proje İsmi: One Ocean, One Climate, One Future

Proje Tarihleri: 15-22 Mayıs 2023 (seyahat günleri dahil)

 

Proje Yeri: Sersale-İtalya 🇮🇹🇪🇺

 

Hedefler

Avrupa, Afrika ve Asya arasında yer alan Akdeniz, hem doğal kaynakların kaynağı (gıda, ürün ve malzemeler) hem de atık ve kirleticilerin (özellikle bozunmayan) bir iletişim ve depolama aracı olarak çok karmaşık bir dinamiğe maruz kalmaktadır. ).

Bu element kombinasyonu, Akdeniz’i iklim değişikliğine karşı daha duyarlı hale getirir ve sıcaklığındaki artış (küresel ortalamanın üzerinde), kirlilik seviyeleri (özellikle plastik) ve ekosistemlerinin bozulması ile kanıtlandığı gibi, daha büyük bir çevresel etkiye sahiptir. kıyı yaşamı dahil).

 

“Tek Okyanus, Tek İklim, Tek Gelecek” projesi, İtalya’nın güneyindeki Catanzaro belediyesindeki Sersale Pro Loco’nun, İspanyol derneğinin (Erasmus Bilbao’nuz kutlu olsun) ve Türk derneğinin (Bosphorus Youth Team) ihtiyaçlarından yola çıkıyor. ayrıca orada deniz temel bir rol oynar.

 

Bu nedenle tarihlerinin, kültürlerinin ve ekonomilerinin önemli bir bölümü deniz ve kıyı yaşamına bağlıdır.

 

Bir projenin geliştirilmesi, gençlerin çevrenin korunması için somut eylemlerde yer aldıklarını hissetmelerini, fikirlerini ve ihtiyaçlarını ortaklaşa paylaşabilmelerini ve görünür kılabilmelerini ve farklı ülkelerden yeni insanlarla tanışmalarını sağlayacaktır.

 

 

Nihayetinde, bu üçlü proje, farklı geçmişlere sahip gençlerin iklim değişikliğinin nedenleri, kendi gerçeklikleri için sonuçları (kısa ve orta vadeli) ve bireysel ve toplu olarak alınabilecek eylemler hakkında bir araya gelmelerine, diyalog kurmalarına, fikir alışverişinde bulunmalarına ve öğrenmelerine olanak sağlayacaktır.

Küresel düzeyde kurumların ve siyasi liderlerin koordinasyon eksikliği ve yavaş eylemleri karşısında vatandaşların toplu eylemi kesinlikle çok önemlidir.

 

Katılımcı Profili: Tercihen 18-25 yaşları arasında olmak.

 

Çevresel sorunlara yönelik ilgiye ve temel düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmak Seyahat güzergahı katılımcılarla paylaşılacaktır.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

 

Exit mobile version