Site icon Erasmusgram

İtalya , Sermugnano 6 Günlük Erasmus+ Eğitim Kursu

Hoşgörüsüzlük, ırkçılık ve nefret söylemiyle savaşmak mı istiyorsunuz?

Gençlerin demokratik değerleri, katılımı ve eleştirel düşünmesini teşvik etmenin bir aracı olarak hikaye anlatıcılığını keşfetmek ister misiniz? Macera çağrısına cevap verin!

Sosyal Eylem Anlatıları, öncelikle  küresel eğitim ve yeni trendleri, aktif vatandaşlık eğitimi, medya okuryazarlığı ve medya okuryazarlığı alanında ilgisi olan herkesi hedefleyen bir eğitim kursudur.

 

Seyahat günleri de dahil olmak üzere 25 Haziran – 2 Temmuz 2022 tarihleri ​​arasında İtalya’nın Sermugnano kentinde gerçekleştirilecektir.

7 farklı Avrupa ülkesinden (İtalya, Birleşik Krallık, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Polonya, İspanya, Türkiye) gelen 20 katılımcıyı içerecektir.

 

Kurs, . çalışmalarında daha etkili olmaları için araçlarla donatmayı ve özellikle anlatılar / karşı anlatılar, dijital ve sosyal medya, hikaye anlatma araçlarını kapsar.

 

Bunun için, grubu meşgul ederken öğrenme fırsatları yaratacak ve farklı öğrenme stilleri teşvik edilecek çeşitli faaliyetler karışımı sağlanacaktır. Yöntemlerin karışımı, yaygın eğitim, deneyimsel öğrenme ve yansıtıcı uygulama ilke ve teorilerine dayanacaktır.

Bu dersteki öğrenme süreçleri, hikaye anlatımı, sosyal uyum ve dayanışma, küresel eğitim olacak üç ana alan etrafında gelişecektir.

 

Amaç ve hedefler

Projenin amacı, dönüşümsel bir eğitim yöntemi ve gençlerin demokratik değerleri, içerme, hoşgörü, yetkilendirme ve eleştirel düşünmeyi teşvik etme aracı olarak hikaye anlatıcılığını keşfetmek ve geliştirmektir. Eğitim kursunun ana hedefleri şunlardır:

Toksik anlatıların işe yaradığını belirlemek ve yapıbozuma uğratmak, bunların toplum üzerindeki etkilerini ve nasıl nefret, hoşgörüsüzlük ve açık ırkçılık yaydıklarını anlamak;

 

Etkili karşı anlatılar oluşturma ve olumlu iletişim kampanyaları başlatma;

Toplumsal parçalanma ve izolasyona neden olan temel nedenleri anlamak ve toplumsal bütünlük ve dayanışmayı inşa etmek için yöntemler geliştirmek;

 

Kişisel düzeyde, medyada ve dijital platformlarda iletişimde daha etkili olmak için hikaye anlatımı araç ve yöntemlerini uygulamak;

 

Yerel düzeyler üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilecek, sürdürülebilir hale getirebilecek ve çoğaltabilecek uluslararası bir gençlik çalışanları ve kuruluşları ağı oluşturmak.

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version