Site icon Erasmusgram

İtalya : 5 Gün Erasmus+ Eğitim Kursu

İtalyan E+ Gençlik ve ESC NA, gönüllülük ve dayanışma projelerine katılımı ve çeşitliliği artırmak amacıyla, gençlerin çeşitli topluluklarla etkileşimde bulunma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak bir eğitim programı düzenlemektedir.

 

Bu eğitim, hassas genç gruplarına yönelik etkin bir ESC projesi oluşturulmasına ve yürütülmesine zemin hazırlayabilir.

 

Eğitimin temel amaçları şunlardır:

 

-YPWFO’nun dahil edilmesiyle, uluslararası ve eğitimsel proje yönetiminde yetkinlik kazanmak ve çeşitli grupların özelliklerine göre mevcut yöntemleri dönüştürme ve uyarlamada beceri geliştirmek.

-ESC projeleri için ulusal ve uluslararası düzeyde sürdürülebilir iş birliklerini teşvik etmek.

-ESC projelerinde görev alan profesyonellerin ve uygulayıcıların kapasitelerini artırmak, katılımcıların farklı genç gruplarıyla ve dezavantajlı gençlerle yapılan çalışmaların dışlanma ve dahil etme süreçlerini anlamalarını, tartışmalarını ve Katılımcılardan bu konularda temel düzeyde anlayış ve bilgiye sahip olmaları ve ilgili projelerde ve hedef gruplarla deneyim kazanmış olmaları beklenir.

 

 

Program, farklı geçmişlere sahip, çeşitli zorluklarla karşılaşan ve ESC projelerine katılma potansiyeli olan gençleri kapsayacak şekilde tasarlanmıştır.

 

Yeni ve etkili bir yaklaşımın geliştirilmesine ve uygulanmasına imkan tanıyacak bu eğitim, yaygın eğitim ilkeleri ve uygulamalarına dayanacak ve çeşitli öğrenme metodolojileri kullanılacaktır.

 

Öğrenme süreci, katılımcıların birbirlerinden öğrenmelerini ve daha az fırsata sahip gençler için projelerin kalitesini artırma konusunda kendilerini güçlü hissetmelerini sağlayacak deneysel öğrenmeye dayalı olacaktır.

 

Bu Eğitim Kursu, Avrupa Dayanışma Programı ülkelerinden 25 katılımcıyı ağırlayacak ve 20 Mayıs’ta başlayıp 24 Mayıs’ta sona erecektir.

Bu etkinlik, Avrupa Dayanışma Programı tarafından finanse edilmektedir.

 

Başvuru için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version