Site icon Erasmusgram

İsveç’te Aralık Ayında 1 Haftalık Erasmus+ Eğitim Kursu

İskandinavya’da masrafları karşılanan projede yer almak ister misiniz?

Proje nerede gerçekleşecektir?

Uppsala/İsveç

Proje hangi tarihler arasında gerçekleşecektir?

06 – 14 Aralık

Projenin ismi:”Training of trainers (T4T) on Peace education”

Türkiye’den kaç katılımcı seçilecektir?

2 katılımcı seçilecektir.

Proje Açıklaması

21. yüzyıl, ister silahlı, ister psikolojik ister başka nitelikte olsun, kaçınılmaz olarak daha önce hiç olmadığı kadar insan hakları krizine yol açan çatışmaların yükselişine tanık oldu.

Sürdürülebilir, kalıcı barış ve güvenlik ancak tüm insan hakları yerine getirildiğinde elde edilebilir. Bir barış kültürü inşa etmek ve sürdürmek, insanlık için ortak bir mücadeledir.

Uluslararası Barış Hakkı İnsan Hakları Kongresi tarafından 2010 yılında kabul edilen İnsan Haklarına İlişkin Santiago Deklarasyonu, bireyleri, grupları, halkları ve tüm insanlığı “adil, sürdürülebilir ve kalıcı bir barışın devredilemez hakkının” sahipleri olarak kabul etmektedir.

1). Bildirge aynı zamanda “barış için ve barış için ve diğer tüm insan hakları” eğitim hakkının barış hakkının bir bileşeni olarak çağrılmaktadır çünkü “barış için eğitim ve sosyalleşme, savaşı öğrenmenin ve şiddetten uzak kimlikler inşa etmenin olmazsa olmaz koşuludur. ”.

Dünya çapında barışı riske atan mevcut kritik durumlar ışığında, barış eğitimi ihtiyacını ele almak ve genç işçilere barışı inşa etme, çatışmaların önlenmesi ve çatışmaların oluşmasını barışçıl bir şekilde çözme konusunda bilgi ve beceri kazandırmak önemlidir. formel olmayan ve sürdürülebilir bir şekilde gençlere aktarabilir.

Barış Eğitiminde T4T, İsveç’in Uppsala kentinde düzenlenen ve barış eğitiminde temel eğitmen becerilerini geliştirmeye motive olmuş 25 gençlik çalışanını bir araya getiren bir Eğitim Kursu olacaktır.

Aşağıdaki hedeflere yöneliktir:

Toplumlar arasındaki gerçekliği ve farklılıkları anlamak için her ülkedeki barış eğitimi alanının haritasını çıkarmak

Temel eğitmen becerilerini, tutumlarını, yeterliliklerini keşfetmek ve grupları anlamak, onlarla nasıl etkileşime girileceğini ve çeşitli ortamlarda grup ile eğitmen arasındaki ilişkiyi anlamak

Kişilerarası düzeyden toplumsal düzeye kadar açık veya yapısal her türlü çatışma ve şiddetin önlenmesi ve çözülmesi kavramlarına dayalı olarak çocuklar ve gençler için bir barış eğitimi etkinlikleri koleksiyonu tasarlamak

Erasmus+ bağlamında gençlik alanında faaliyet gösteren kuruluşlar arasında Avrupa işbirliğini güçlendirmek

Beklenen sonuçlar

Barış eğitiminde eğitimci becerileri ile gençlik çalışanlarını güçlendirmek;

Gençler için barış eğitiminde bir etkinlik koleksiyonu oluşturmak;

Barış eğitimi alanındaki kuruluşlar arasında gelecekteki işbirliğini kolaylaştırmak;

Her katılımcı ülkede en az 1 takip faaliyeti düzenleyerek 220 gence ulaşmak

Türk katılımcıların seyahatlerine başlayabilmeleri için geçerli bir pasaport ve vize veya Yeşil pasaport sahibi olmaları gerekiyor.

Başvuru için tıklayınız

Sorularınızı info@ankayouthngo.org adresine mail atarak iletebilirsiniz.

Son başvuru tarihi: 10 Kasım 2021

Exit mobile version