Site icon Erasmusgram

İsveç , Visby Gönüllülük Projesi

Our Green Skills XIV programı, kendisini sosyal laboratuvar, deney ve oyun alanı olarak tanımlayan Suderbyn Ecovillage’da 8 gönüllüyü bir araya getirecek.

 

Gönüllüler, birlikte yaşayanlar olarak yaşıyor ve çalışıyor ve bir yıl boyunca Suderbyn’in sunduğu bütünsel sürdürülebilir yaşam modelinin tüm yönlerini deneyimleme fırsatına sahip oluyor.

Yaklaşık 20-30 kişinin bir arada yaşadığı ve kaynakları paylaştığı uluslararası bir topluluktur.

 

Sürdürülebilir yaşam, çevre bilinci, topluluk oluşturma ve aktif vatandaşlık temel temalardan bazılarıdır. Adayların tercih edebileceği 2 farklı pozisyon bulunmaktadır.

 

Çalışma, ekoköy ve permakültür bahçeciliğinin fiziksel altyapısının geliştirilmesini içeriyor. İngilizce iletişimin ana dilidir.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler, küçük bir tek kişilik oda veya başka bir kişiyle paylaşılan bir oda şeklinde basit bir konaklama olanağına sahiptir.

Aynı koşul daimi sakinler için de geçerlidir ve Suderbyn’deki yaşamın gönüllü sadeliğinin bir parçasıdır.

 

Sekiz GSXIV gönüllüsü Mart 2023’te başlayacak (başka bir tarihe izin verilmiyor). Yiyecekler ekolojiktir, vegandır ve tüm topluluk için toplu olarak temin edilir.

Et yoktur ve sınırlı (özel) süt tüketimi vardır. Ana şehir Visby 8 km uzaklıktadır. Ortak bisiklet havuzumuzdan bisiklet kullanabilirsiniz. Tesis bünyesinde bir araç paylaşımı ve yakınlarda bir otobüs durağı bulunmaktadır.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

GSXIV şunları kazandırır: Organik/permakültür bahçeciliğinde pratik yeterlilikler; vegan yemek pişirme; eko-inşaat, bakım ve yenileme; mikro ölçekli enerji sistemleri ve yenilenebilir kaynaklar; proje yönetimi ve idaresindeki yeterlilikler;

iletişim becerileri: şiddet içermeyen etkileşim, çatışma dönüşümü, grup kolaylaştırma; kapalı döngü sistemler, permakültür tasarım ilkeleri, sosyokrasi, gezegensel sınırlar ve ekolojik ayak izleri, alternatif ekonomi ve geçiş kültürü üzerine teorik bilgi.

Program kapsamında kişisel projeler üstlenmeyi teşvik ediyoruz.

KATILIMCI PROFİLİ

GSXIV’in ana kriteri, adayların sürdürülebilir bir yaşam tarzı ve topluluk yaşamına katılma konusundaki kişisel motivasyonudur.

 

Suderbyn’deki gerçek yaşam koşullarına ilişkin temel anlayışı göstermek önemlidir.

Yukarıda belirtilen alanlara merak ve istek duyanların seçilme olasılığı daha yüksektir.

 

 

Proje ortamı sonuçta kırsal bir yaşam tarzını içeriyor ve kentsel aktiviteleri tercih edenler için uygun olmayabilir!

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version