Site icon Erasmusgram

İsveç Uzun ESC Dönem Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yemek, yerel ulaşım , vize masrafları karşılanacaktır.

Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır. İsveççe dil desteği verilecektir.

Proje nerede gerçekleşecektir?

Långasjö  , İsveç

Proje 18-30 yaş arasındaki kişiler için açıktır.

Proje hangi ülke katılımcıların başvurusuna açıktır?

Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Kıbrıs, Almanya, Danimarka, Cezayir, Estonya, Mısır, Yunanistan, İspanya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Macaristan, İrlanda, İsrail, İzlanda, İtalya, Lihtenştayn, Litvanya, Letonya, Kuzey Makedonya, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Filistin, Portekiz, Romanya, Sırbistan, İsveç, Slovenya, Slovakya, Suriye Arap Cumhuriyeti, Tunus, Türkiye, Ukrayna

Proje hakkında

Projenin temel hedefleri, gençlerin eğitim, ilham ve yaparak yaşayarak olumlu değişim için güçlendirilmesidir.

Projenin kapsamı sürdürülebilir yaşam ve organizasyondur. Bunu yapmanın yolu, projemizin beş sütununda uygulamalı deneyim, atölye çalışmaları ve geziler yaratmaktır: organik bahçecilik, sürdürülebilir gastronomi, sürdürülebilir orman yönetimi ve koruma, sürdürülebilir bina ve bakım ve girişimcilik ve topluluk (yerel, bölgesel ve uluslararası).

Katılımcılar, projenin farklı alanlarında uygulamalı deneyim kazanacaklar ve kişisel liderlik niteliklerini uygulayacaklar.

Amaç, herkesin eve birçok yeni kişisel nitelik, beceri, bilgi, anlayış ve daha büyük bir öğrenenler ve değişim yaratıcıları topluluğunun parçası olma hissi ile dönmesidir.

Konaklama hakkında

Mundekulla, gönüllüleri barındıran bir gönüllü evi sağlıyor. Evde  wifi, çarşaf ve havlu sağlıyoruz.

Tüm odalarda bir masa ve sandalyeler, giysiler için büyük bir dolap, pencereler, bitkiler ve davetkar bir atmosfer vardır. Mundekulla, gerekli gıda için tüm malzemeleri sağlar ve gönüllüler, inziva sırasında yemekleri yiyebilir.

Mundekulla, bölgeyi keşfetmek için bisikletler sağlamaktadır. Ayrıca yerel otobüsler var ve Mundekulla personeli Emmaboda’ya gidiyor ve gerektiğinde gönüllüleri kasabaya götürebiliyor.

Bölgede birçok yürüyüş ve bisiklet yolu ile göller, yüzme yerleri bulunmaktadır.

Proje boyunca eğitim hakkında

Şiddetsiz İletişim, Girişimcilik, Yaratıcılık, Liderlik vb. alanlarda haftalık atölye çalışmaları düzenleyeceğiz.

Aksi takdirde eğitim, çoğunlukla yaparak öğrenme, bahçede, mutfakta ve ormanda bir iş lideriyle birlikte çalışarak olacaktır.

Bunun üzerine çevredeki yerel sürdürülebilir projeleri ziyaret edeceğiz.

KATILIMCI PROFİLİ

Gönüllülerin sürdürülebilir yaşam ve çalışma, topluluk yaşamı, kişisel gelişim, eyleme dayalı öğrenme ve uluslararası değişim için gerçek bir ilgi göstermeleri gerekir.

Sürdürülebilirlik, topluluk ve liderliğe yönelik olumlu bir toplumsal değişimin parçası olma tutkusu olan ve bu alanlarda beceri, bilgi ve deneyim arayan gençleri desteklemek istiyoruz.

Katılımcılar dünyaya merak gösterirler ve çevre, sosyal adalet ve küreselleşme gibi toplumsal konularla ilgilenirler. Eğitim geçmişi veya mesleki beceriler önemli değildir.

Proje tarihleri: 07 Nisan 2022 – 30 Ekim 2022

Resmi adresine erişmek ve başvuru için tıklayınız

Exit mobile version