Site icon Erasmusgram

İsveç , Lulea Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

The Mustard Seed Projesi, şehirde topluluk, dayanışma ve barışı geliştirmek için gönüllü bir girişimdir.

 

Projedeki gönüllüler, tüm insanlar için misafirperver bir topluluk yaratmak için birlikte çabalayarak kilisenin (Lulea’daki EFS kilisesi) yaşamına ve topluluğuna katılacaklar.

 

The Mustard Seed Projesi, üç ana çalışma temasını içerir:

 

1. Kiliseye gelen, toplumun dışında yaşayan insanlara misafirperverlik,

2. Bahçecilik – yemeklerde servis etmek üzere organik ve yerel olarak yetiştirilen yiyecekler yetiştirmek,

3. Gençlere erişim – topluluktaki gençler ve çocuklarla ilişkiler kurmak ve gençlik ve çocuk bakanlıklara liderlik etmeye yardımcı olmak.

İş hem sosyal (farklı geçmişlerden ve yaşlardan insanları ağırlamak ve onlarla etkileşim kurmak) hem de pratik (yemek hazırlamak, bağış düzenlemek, yiyecekleri toplamak ve saklamak, bulaşık yıkamak ve temizlemek) olacak.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler, organizasyonumuzun yaklaşık 8 diğer üyesinden oluşan yerleşik bir Hristiyan topluluğu ile ortak bir evde yaşayacaklar. Topluluk, her akşam ortak bir akşam yemeği, ev işleri, bahçe işleri ve dua dahil olmak üzere ortak bir günlük hayatı paylaşır.

 

Her hafta yemek programını ve diğer lojistiği planlamak için bir ev toplantısı yapılır. Her gönüllünün kendi yatak odası olacak ama tuvaleti, oturma odasını ve mutfağı paylaşacak.

Program kurallarına göre yemek ve harçlık verilecektir. Gönüllüler haftada 30-38 saat çalışacak ve ayda 2 tatil günü olacak.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllülere toplumdaki savunmasız gruplara nasıl ulaşılacağı, çatışma çözümü, çevre bakımı ve bahçecilik gibi konularda resmi ve gayri resmi eğitimler verilecek.

 

Gönüllüler, gençlik bakanlıklarımızda grup tartışmaları, dua ve ekip oluşturma egzersizleri gibi etkinlikleri etkili bir şekilde nasıl yönetecekleri konusunda eğitilecekler.

Gönüllülere ayrıca hem kişisel yansıma ve dua hem de grup yansıması ve mentorluk için alan verilecektir. Gönüllülerimizin bizimle geçirdikleri zamanı duygusal ve ruhsal olarak bireyler ve Tanrı’nın çocukları olarak büyümeleri için eşsiz bir fırsat olarak görmelerini istiyor.

KATILIMCI PROFİLİ

Sevgi ve şefkatle dönüşen bir dünya için tutkumuzu paylaşan gençler arıyoruz. İsa’ya olan inancımızı paylaşan ve İsa’nın sevgisini başkalarıyla paylaşmak isteyen ve hem sosyal adaleti hem de çevresel adaleti önemseyen gönüllüler bulmayı umuyor.

Her zaman ne yapılması gerektiğinin söylenmesine gerek kalmadan inisiyatif alabilmeli, mevcut ihtiyaçları görebilmeli ve bunları karşılamak için harekete geçebilmelisiniz.

Yeni şeyler öğrenmeye açık ama aynı zamanda işimizi nasıl geliştirebileceğimize dair fikirlerini paylaşmaktan korkmayan yaratıcı gönüllüler aranıyor.

Proje tarihleri: 31/08/2023 – 12/06/2024

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version