Site icon Erasmusgram

İsveç , Jönköping Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

AKTİVİTE AÇIKLAMASI

Gönüllülük projesi, Jönköping’deki yerel gençlik çalışması uygulamalarına uluslararası bir bakış açısı getirmeyi ve Kültür ve Boş Zaman Departmanı bünyesinde mevcut faaliyet ve projeleri zenginleştirmeyi amaçlıyor.

Projenin yerleşimi Jönköping belediyesindeki gençlik merkezleri olacak.

Gençlik merkezleri, farklı yaş gruplarından çocuk ve gençlerle çalışmakta, ancak özellikle 10-19 yaş arasındakileri hedeflemektedir.

Söz konusu gençlik merkezinin hangi yaş grubunu hedeflediğine bağlı olarak hem okul sonrası hem de akşam etkinlikleri sunuyorlar.

Ev sahibi kuruluş, 1 Eylül 2022’den itibaren 12 ay boyunca 4 gönüllüye ev sahipliği yapmak istiyor.

Gönüllüler iki gençlik merkezinin günlük gençlik çalışmalarının bir parçası olacak: 2 gönüllü Stråga fritidsgården’in çalışmalarına katkıda bulunacak ve 2 gönüllü Råslätt’ta çalışacak

Yaygın günlük aktivitelerden bazıları şunlardır: sanat ve zanaat yaratmak, çeşitli konularda testler ve tartışmalar, açık havada masa tenisi ve video oyunları oynamak projenin içeriğinde mevcuttur.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ
Gönüllülere Jönköping’in öğrenci alanı içinde ortak bir konaklama sağlanacak ve bir toplu taşıma bileti alacaklar. Gönüllüler ayrıca yiyecek ve cep harçlığı alacaklar.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Proje süresi boyunca gönüllüler, Jönköping’deki bir gençlik merkezinde ortak bir günlük gençlik çalışmasına dair fikir edinecekler.

Gönüllüler liderlik ve iletişim becerilerini geliştirecek ve ayrıca hem meslektaşları hem de gençlerle gruplar halinde nasıl işbirliği yapacaklarını öğrenecekler.

Daha sonra, gönüllüler İsveç dilinin temellerini öğrenecek ve kültürel farkındalıklarını ve ifade yeterliliklerini geliştireceklerdir.

Gönüllüler ayrıca MUCF tarafından düzenlenen geliş ve orta dönem eğitimlerine de katılacaklar.

KATILIMCI PROFİLİ

– Çocuklar ve gençlerle ve ayrıca Stråga ve/veya Råslätt hedef gruplarıyla gönüllü olarak çalışmakla ilgilenen
– Gençlik merkezlerindeki faaliyetleri planlamak, organize etmek, uygulamak ve değerlendirmek için inisiyatif almaya istekli
– Kendi başına çalışmaya hazır, uluslararası ekiplerde olduğu gibi
– Geçmiş ve yeteneklerdeki farklılıklara karşı açık fikirli ve hoşgörülü
– Gönüllülük sırasında sunulan öğrenme fırsatlarına katılmaya istekli
– Çocuklar ve gençler için öğrenme etkinlikleri düzenleme ve organize etme konusunda deneyimli (yerel ve/veya uluslararası çevre)

Başvuru hakkında

Daha fazlasını ve faaliyetlerine nasıl katkıda bulunabileceğinizi öğrenin. Daha fazla bilgi için kontrol edin. Erişmek için tıklayınız

Projeye gönüllü olarak başvurmak için lütfen özgeçmişinizde bir fotoğraf ve İngilizce bir motivasyon mektubu ile birlikte şu adrese gönderin: welcome@jonkoping.se

Motivasyon mektubunu yazarken, lütfen hangi gençlik merkezinin (Stråga veya Råslätt) ilgi alanlarınıza ve geçmişinize uygun olduğunu belirtin.

Projenin resmi adresine erişmek için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version