Site icon Erasmusgram

İsveç , Jönköping Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Gönüllülük projesi, Jönköping’deki yerel gençlik çalışmaları uygulamalarına uluslararası bir bakış açısı getirmeyi ve Kültür ve Boş Zaman Departmanı bünyesindeki mevcut faaliyet ve projeleri zenginleştirmeyi amaçlamaktadır.

 

Proje ortamı, yaklaşık 150.000 kişinin yaşadığı Jönköping belediyesindeki gençlik merkezleri olacaktır. Gençlik merkezleri farklı yaş gruplarından çocuk ve gençlerle çalışmakla birlikte özellikle 10-19 yaş arasındakileri hedef almaktadır. Söz konusu gençlik merkezinin hangi yaş grubunu hedeflediğine bağlı olarak hem okul sonrası hem de akşam etkinlikleri sunuyorlar.

 

1 Eylül 2023 tarihinden itibaren 12 ay boyunca 6 gönüllüye ev sahipliği yapmak istiyoruz. Gönüllüler, üç gençlik merkezinin günlük gençlik çalışmalarının bir parçası olacak: 2 gönüllü Birka gençlik merkezinin çalışmalarına katkıda bulunacak, 2 gönüllü Forum’da çalışacak. gençlik merkezi ve 2 gönüllü Brunnen buluşma noktasında olacak.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllülere Jönköping’in öğrenci alanı içinde ortak bir konaklama sağlanacak ve bir toplu taşıma bileti alacaklar. Her gönüllünün kendine ait bir odası olacak. Gönüllüler ayrıca yiyecek ve harçlık için para alacaklar.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Proje süresi boyunca, gönüllüler Jönköping’deki bir gençlik merkezinde ortak bir günlük gençlik çalışması hakkında fikir sahibi olacaklar.

Gönüllüler liderlik ve iletişim becerilerini geliştirecek ve aynı zamanda hem meslektaşları hem de gençlerle gruplar halinde nasıl işbirliği yapacaklarını öğrenecekler.

Ayrıca, gönüllüler İsveç dilinin temellerini öğrenecek ve kültürel farkındalıklarını ve ifade yeterliliklerini geliştirecekler.

Gönüllüler ayrıca MUCF tarafından düzenlenen varışta ve ara eğitimlere de katılacaklar. Bu sistem üzerinden başvuru yapıyorsanız motivasyon beyanınıza ‘Hejsan, mitt namn är…’ yazarak başlayın.

 

KATILIMCI PROFİLİ

*Birka, Forum ve/veya Brunnen’in hedef gruplarının yanı sıra çocuklar ve gençlerle gönüllü olarak çalışmakla ilgileniyor. *Gençlik merkezlerindeki faaliyetleri planlamak, organize etmek, uygulamak ve değerlendirmek için inisiyatif almaya istekli.

*Kendi başınıza ve uluslararası ekiplerde çalışmaya hazır. * Farklı geçmişlere ve yeteneklere karşı açık fikirli ve saygılı.

 

*Gönüllülük döneminde sunulan öğrenme fırsatlarına katılmaya istekli.

*Çocuklar ve gençler için (yerel ve/veya uluslararası ortam) öğrenme etkinlikleri düzenleme ve organize etme konusunda deneyimli.

Başvurmak için lütfen özgeçmişinizi fotoğraflı ve İngilizce motivasyon mektubu ile birlikte şu adrese gönderin: welcome@jonkoping.se

Motivasyon mektubunuzda hangi gençlik merkezinin (Forum, Birka, Brunnen) ilginize ve geçmişinize daha uygun olduğunu ve nasıl yapabileceğinizi belirtiniz. faaliyetlerine katkıda bulunur.

 

Proje hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız

 

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version