Site icon Erasmusgram

İsveç , Järna 32 Haftalık Gönüllülük Projesi

Faaliyet açıklaması

Bu 6-12 aylık proje, İsveç kırsalında bir Ekoköyde ve çiftlikte yaşam deneyimi yaşamak isteyen gençler için tasarlanmıştır.

Gönüllülerin görevleri, çiftlik hayvanlarına bakmak ve aynı zamanda gönüllü üssünün çevresine bir permakültür bahçesi, açık alan ve sera inşa etmektir.

 

Pek çok öğrenme fırsatı var: kendi bahçenizi nasıl oluşturacağınızdan, eko-sürdürülebilirlik hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya, Ecovillage ağına, European Solidarity Corps uygulamaları yazmaya, vb. ayrıca Järna’daki Nibble Gård gibi diğer permakültür çiftlikleri ve bahçeleriyle bağlantı kurma fırsatına da sahip olacaklar.

 

Ayrıca YIP, Gençlik Girişimi Programı adında etkileşimde bulunabileceğimiz ilginç bir eğitim var, https://yip.se/ Aslında Järna bazen “alternatif sermaye” olarak anılır.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Konaklama, yemek ve ulaşım düzenlemeleri Tüm yol, yemek ve konaklama masrafları karşılanır. Projeden iki gün önce ve sonra seyahate izin verilir, ancak proje tarihleri dışındaki konaklamalar karşılanmaz.

Seyahat parası menşe ülkeye göre hesaplanacaktır. Gönüllüler, Eco köyündeki “Üs” adlı iki yatak odalı kendi evlerinde yaşayacaklar. Gönüllüler, aylık yemek ödeneğinin olduğu bir karta sahip olacak ve birlikte yemek hazırlayacaklar.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Faaliyet sırasında eğitim Katılımcılar varışta, topluluk üyeleri ve geçmişteki AGH gönüllülerinden oluşan koordinatörleri ve danışmanları tarafından karşılanacaktır. Onlara güvenlik önlemleri tanıtılacak, kasaba ve Ecovillage turu yapılacak ve çeşitli kitap ve belgeseller ellerinin altında olacak.

Gönüllüler, Stockholm’de İsveç Ulusal Ajansı (MUCF) tarafından düzenlenen Varışta Eğitim Kursuna ve Ara Dönem Eğitim Kursuna katılacak.

KATILIMCI PROFİLİ

Aradığımız gönüllüler, İsveç’te (Stockholm yakınlarında) bir çiftlikte yaşayacaklar, hayvan ve çevre bakımı ile ilgili faaliyetlerde bulunacaklar, yani küresel meselelerde yerel olarak hareket edecekler ve ellerinizi kirletmeyi içeren görevleri yerine getirecekler!

Bahçıvanlık, inşaat ve hayvan bakımı konusunda minimum deneyime sahip ve permakültüre ilgi duyan bir adayı tercih ederiz.

 

Diğer görevler arasında gençlik liderliği, terfi ve yönetim yer alır. Lütfen ayrıca, özellikle sıcak bir ülkeden geliyorsanız, düşük sezonda hava ve karanlığın İsveç’te büyük bir faktör olduğunu unutmayın.

 

Başvuru nasıl yapılır?

Başvurmak için Europass CV ve yaratıcı bir motivasyon mektubu gönderin. evs.charlottendal@gmail.com

Resmi ilana erişmek için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version